Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký gril pořídit?

Od: uska* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, po přestěhování nemám možnost zřídit klasické ohniště a bez grilovaných pochoutek se nemíním obejít. Poradíte mi, prosím, co mám koupit za gril či zahradní krb, aby to byl kvalitní výrobek, jednoduchý na údržbu a hlavně dobře z něho chutnalo cokoliv.

Musí být na dřevěné uhlí nebo brikety, velmi těžký a stabilní, aby odolal zdejším větrům, celoročně bude na zahrádce. Na rozměrech nezáleží, místa je zde dost. Prozradte s čím máte dobré zkušenosti, já zkušenosti nemám žádné a těžko se v nabídkách orientuji. Děkuji Uška

doplněno 26.05.14 16:01:

* cenu neřešte, musí být hezký, ne nějaké nevzhledné monstrum a hlavně praktický. Přece jen taková věc se nepořizuje každoročně, takže něco to stát musí.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

2x

Mám tento, ale čtvercový a čtyřnový. Je podstatně větší a má dvě odkládycí plochy. Naprostá spokojenost. Mřížka se dá buď otočit mimo oheň nebo plynule zvednout.

az-impex.eu/...

doplněno 30.05.14 21:13:

Něco takovýho: planeo.cz/...

hodnocení

2x

Já mám tento a jsem spokojen.

grily.cz/...

hodnocení

0x

A max. incestice do grilu?

hodnocení

0x

Já bych to viděl na něco na tento způsob: heureka.cz/...

pokud teda Vám na penězích nezáleží

nejsem příznivcem těchto grilů, ale jako jediné to odpovídá zadání. Tento víkend jsem měl možnost si ho vyzkoušet osobně. K mému překvapení funguje velmi dobře, navíc beton "nasákne" teplo a vydrží hřát ještě hodně dlouho po vyhoření. K posezení je to při ochlazení vzduchu (večer) přidaná hodnota. :) Měl navíc i železná dvířka, což bylo další plus, protože byl v uzavřeném posezení.

Takže už nejsem jeho odpůrce a můžu doporučit :)

Na příležitostné použí mě vyhovuje Weber, klasický litinový, kulatý... ale ten nesplňuje zadání :)

doplněno 26.05.14 20:51:

jen byl asi vytuněný, protože měl komín cca 3m vysoký a táhnul až neuvěřitelně...

doplněno 26.05.14 20:55:

asi byl homo-domo, protože nic podobného najít nemůžu - měl i rošt a pod ním popelník, což jsem na netu nenašel :(

Jaký gril pořídit?

jakublinhart1*
hodnocení

0x

kolik by se toho na něj mělo vejít

mopet*
hodnocení

0x

Mi by se líbío něco takového grily.heureka.cz/... , jde tam topit jak dřevem, tak uhlím, nebo briketama.

joudic*

no dobre, ale toto neni gril, ale ohniste, ne kazdy si dela jenom spekacky :)

uska*
hodnocení

Promiňte, ale neptala jsem se co se vám líbí, ale s čím máte zkušenosti, podle čeho vybírat atd.

uska*
hodnocení

Děkuji za konkrétní odpovědi. Také se mi nelíbí ty betonové kvádry, ale zas by mi částečně nahrazovaly klasické ohniště. Koukat do ohně mohu je lepší než telka. Manžel se přiklání z praktických důvodu ke grilům Weber, tak si asi hodíme korunou.

joudic*
hodnocení

0x

gril musi mit hlavne moznost polohovat mrizku i hodne vysoko nad uhliky a takovych je dost malo... nakonec jsem narychlo na akci koupil toto: grily.heureka.cz/... a jsem sice spokojen s moznosti polohovani mrizky a opekaci jehly, velikosti grilu (fakt velky) i peknym vzhledem, a kdyby mel jeste oteviraci poklop na panty byl by to nej gril, ve kterem jsem pekl maso... (bucek, krkovicka, makrely, a stehna a kridla na jehle s motorkem, vsechno maso do zlatova a nic pripalene, protoze to jde pekne operativne polohovat, odkladaci plochy, co vic si prat)

ALE... je z tak tenkeho materialu ze je na 1-2 pouziti...

Nicmene kdyby byl z 2-3mm zeleza/litiny byl by to opravdu nejlepsi gril na kterem jsem pekl (kdyz neberu lavove kameny na maso a ty velke luxusni grily Weber), nejspis si budu muset takovy stejny svarit sam a pouziju z toho puvodniho jen mrizku a moozna kolecka :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]