Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po přestěhování nemám možnost zřídit klasické ohniště a bez grilovaných pochoutek se nemíním obejít. Poradíte mi, prosím, co mám koupit za gril či zahradní krb, aby to byl kvalitní výrobek, jednoduchý na údržbu a hlavně dobře z něho chutnalo cokoliv.
Musí být na dřevěné uhlí nebo brikety, velmi těžký a stabilní, aby odolal zdejším větrům, celoročně bude na zahrádce. Na rozměrech nezáleží, místa je zde dost. Prozradte s čím máte dobré zkušenosti, já zkušenosti nemám žádné a těžko se v nabídkách orientuji. Děkuji Uška
doplněno 26.05.14 16:01:* cenu neřešte, musí být hezký, ne nějaké nevzhledné monstrum a hlavně praktický. Přece jen taková věc se nepořizuje každoročně, takže něco to stát musí.
Mám tento, ale čtvercový a čtyřnový. Je podstatně větší a má dvě odkládycí plochy. Naprostá spokojenost. Mřížka se dá buď otočit mimo oheň nebo plynule zvednout.
doplněno 30.05.14 21:13:Něco takovýho: planeo.cz/...
nejsem příznivcem těchto grilů, ale jako jediné to odpovídá zadání. Tento víkend jsem měl možnost si ho vyzkoušet osobně. K mému překvapení funguje velmi dobře, navíc beton "nasákne" teplo a vydrží hřát ještě hodně dlouho po vyhoření. K posezení je to při ochlazení vzduchu (večer) přidaná hodnota. Měl navíc i železná dvířka, což bylo další plus, protože byl v uzavřeném posezení.
Takže už nejsem jeho odpůrce a můžu doporučit
Na příležitostné použí mě vyhovuje Weber, klasický litinový, kulatý... ale ten nesplňuje zadání
jen byl asi vytuněný, protože měl komín cca 3m vysoký a táhnul až neuvěřitelně...
doplněno 26.05.14 20:55:asi byl homo-domo, protože nic podobného najít nemůžu - měl i rošt a pod ním popelník, což jsem na netu nenašel
Mi by se líbío něco takového grily.heureka.cz/... , jde tam topit jak dřevem, tak uhlím, nebo briketama.
gril musi mit hlavne moznost polohovat mrizku i hodne vysoko nad uhliky a takovych je dost malo... nakonec jsem narychlo na akci koupil toto: grily.heureka.cz/... a jsem sice spokojen s moznosti polohovani mrizky a opekaci jehly, velikosti grilu (fakt velky) i peknym vzhledem, a kdyby mel jeste oteviraci poklop na panty byl by to nej gril, ve kterem jsem pekl maso... (bucek, krkovicka, makrely, a stehna a kridla na jehle s motorkem, vsechno maso do zlatova a nic pripalene, protoze to jde pekne operativne polohovat, odkladaci plochy, co vic si prat)
ALE... je z tak tenkeho materialu ze je na 1-2 pouziti...
Nicmene kdyby byl z 2-3mm zeleza/litiny byl by to opravdu nejlepsi gril na kterem jsem pekl (kdyz neberu lavove kameny na maso a ty velke luxusni grily Weber), nejspis si budu muset takovy stejny svarit sam a pouziju z toho puvodniho jen mrizku a moozna kolecka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.