Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně zateplení novostavby RD. Syn má postavený RD, zatím bez zateplení a fasády.Všimla jsem si, že nika u obývacího pokoje má okna, a rám těsně přiléhá k postranní zdi. Kdyby se na tu zeď dal polystyren, tak by vlastně přesahoval rám až do prosklené části? Co s tím?
Děkuji za odpověď Coufalová
Nepřesahoval ,na špalety oken se nedává stejná tl.polyše jako na plochu!Na špalety se dává 2-3cm polystyren a rám vyčnívá v průměru právě ty 2-3cm!
doplněno 26.05.14 11:48:Pro lepší názornost jsem se pokusil nakreslit,snad bez popisu pochopíte
doplněno 26.05.14 14:23:Tak už teda nevím,dejt foto nebo nákres!
doplněno 26.05.14 16:01:Jo již došlo,že to ale trvalo!
Jednoduché.okno posunout viz nákres
Dobrý den,
tomu co jste mi napsal rozumím, ale problém je jiný. Nejedná se mi o zateplení okna, ale právě té stěny RD, která je kolmo k tomuto výklenku.Výklenek tvoří rámy oken. Bohužel rám je těsně spojený s kolmou stěnou bez mezery na zateplení. Pokud by se na stěnu přilepil polystyren tlouštky 15 cm, tak by zasahoval do okna , protože rám má asi 4 cm polystyren 15 cm, tak by přesahoval do okna 11 cm.
Děkuji za odpověď Coufalová
Co stím? šoupnout nebo vyměnit okno za menší... teď to ještě nebude takový problém.
Rozhodně ale nezmenšovat sílu izolace.
Jinak to to projektant neviděl když to kreslil?
To Requied- mně připadá,že jim je to jedno co nakreslí a pak ještě doplnují,možná čím víc tím líp-alespoň mají za plány více do kapsy!Nebo se staví,jak je dnes moderní ne na prováděcí plány ale pouze na projekt určený pro potřeby schvalovacího procesu!
doplněno 26.05.14 21:55:žel asi ne.ted jsem dělal pro dva bratry (paradoxně-bílí pro černé ,cpro dva cikány-kominíky) dozor neměli,kontrolovali sami aniž ba rozuměli a hrůza.
stavělo se na základ pasu, zákl deska a sítě nebyly připraveny,prý jen prostupy v základech,pod desku zhutněno a zásyp kamenivem,mělo přijít ještě 15cm plyše a pakteprve ZD- na to chybělo cca 30cm na výšku, celá stavba snížena o jeden šár,zdálo se mu že by to bylo moc vysoké atd a vše jen ze schvalovacích plánů,vše řešit za pochodu. a to již postavili prý 15 domů!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.