Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka vedle sporáku

Od: pepr® odpovědí: 8 změna:

Zdravím.

Jak moc vadí pračce, když stojí zády k boku sporáku?

Kuchyň v paneláku je miniaturní malá kuch. linka a na zbytek místa (1,7x2,5m) se musí nacpat. lednička, pračka, sporák a úzký stůl pod okno. Takže místo na pračku zbylo jen vedle sporáku.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, myslím, že sporáku to neublíží a u té pračky bych si dal pozor na přívodní kabel a vypouštěcí hadici, aby tam byla mezera a nemohlo se to pálit. Já bych tam raději vložil i nehořlavou přepážku (podobné se prodávají v železářství ke kamnům - bylo to azbestové, ale to už se asi nevyrábí a je to jiný materiál). Pokud vím, tak se nedoporučuje umísťovat vedle sporáku ledničku, aby se neohřívala. Myslím, že toto u pračky nevadí. Zdravím!

doplněno 26.05.14 07:48:

Té reflexní fólie bych se nebál a je to dobré řešení. Ovšem, já bych ji umístil na pračku, kde není to teplo tak velké a bude odrážet teplo od boku sporáku. To by snad bylo vhodnější. A už jsem viděl i ledničku těsně u sporáku - ono jí to také neublíží, ale prý častěji spíná a tím je větší spotřeba proudu. Tak, u té pračky si jen ohlídejte plastové části (kabel a hadice).

doplněno 26.05.14 07:54:

Pokud by byla "záda" pračky moc členitá a fólie by tam nešla nalepit nebo nechcete pračku takto "poškodit", tak tu fólii nalepte na nějakou tenkou desku (např. starý umakart) a zasuňte mezi sporák a pračku. Můžete se i "rozšoupnout" a tu desku polepit oboustranně.

doplněno 26.05.14 09:10:

jmhad - tazatel nebude tu fólii vystavovat otevřenému ohni, nebude nalepená na stěně sporáku a bude tam vzduchová mezera. A také na smaltované stěně sporáku nemůže být stejná teplota, jako uvnitř zavřené trouby. Ta fólie se teplem maximálně zdeformuje, ale ani to bych nepředpokládal.

hodnocení

Bene, vidím to stejně jako vy.

Chtěl jsem dát na bok sporáku reflexní folii za radiátory, ovšem jelikož jsou obvykle s polystyrenem, tak nevím jestli je to vhodné. I když nějaké teplo to vydržet musí. Když je na kotli přes 100°C, tak radiátory budou mít min 90°C a ten sporák přes stovku mít nebude.

doplněno 26.05.14 19:49:

@jmhad: Trouba nemůže mít z venku 200°C. Vlastně ani nesmí. Jak by asi dopadly kuch. linky se zabudovaným sporákem nebo pro někoho obvyklé, přicvaknutí chňapky pomocí magnetu na bok sporáku?

@ben: To přilepení (nějaké) fólie na pračku, sice ochrání pračku jako takovou, ale hadice moc ne. Lepší bude jak jste navrhoval desku "na volno" do mezery. Ještě uvidíme co na ni. Loni jsem někde v železářství viděl "asbestovou" desku pod kamna. Ale teoreticky by měl stačit i jen ten samotný umakart. Jde hlavně o to oddělit sálavé teplo od hadic a plastových koncovek pračky. O pračku samotnou bych se tak nebál.

jmhad*

ta fólie je silně hořlavá .Slouží opravdu jen k odrážení tepla radiátorů,kde je max. 195 stupňů. Některá trouba ale může mít až 300

hodnocení

2x

Mám pračku vedle sporáku asi 20 let? Mám mezi nimi fugu asi 8 cm. Jsou boky k sobě, ale hadice vedou za troubou k vodě a odpadu. Po odstavení, když je potřeba, dávám pozor, aby se hadice nedotýkaly místa s troubou a nepropálily se. Hlídám to..

hodnocení

Jo, tady to taky tak vyjde. Odpad pod dřezem vedle sporák a vedle pračka. Takže hadice půjdou za sporákem. Tam to půjde po zemi, takže tam tolik tepla nebude. Kdyžtak to tam prdneme do Tubexu.

sebod*
hodnocení

0x

Já bych v tom problém neviděla.

hodnocení

Tak nakonec to dopadlo jinak. Dali jsme pračku vedle sporáku bok po boku. Mezi nimi mezera kolem 3cm.

Vyšlo to akorát a je tak v kuchyni víc místa. Pračka "trčí" do prostoru 45cm místo 59cm.

;) Zas jeden problém vyřešený! Je to o zvyku. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]