Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bublinky v laku

Od: podmyce* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu, lakoval jsem stůl jednosložkovým epoxidovým lakem pro interiéry a exteriéry a po prvním nátěru se mi vytvořily bublinky. Po zaschnutí jsem plochu přebrousil jemným smirkovým papírem a natřel podruhé. Po nátěru byla plocha krásně hladká a při schnutí se opět vytvořily bublinky. Kde chyba, co dělat dále. Děkuji Prchal

Bublinky v laku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Nezdá se,že by byla příliš silná vrstva,ale spíše vlhkost v podkladu.

JABRAKA

podmyce*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, stůl je starý model ( modřín ), který potřeboval natřít. Natíral jsem tuto sobotu a neděli. A je pravda, že vrstva byla silnější.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, těch příčin vzniku bublinek v laku může být více - silná vrstva laku, vysoká teplota prostředí při natírání nebo rychlé schnutí laku (to souvisí i s tou teplotou). Zkuste finální lak udělat jen v lehké vrstvě a počkejte si, až nebudou taková horka. Zdravím!

doplněno 25.05.14 22:31:

jabraka - ta vlhkost dřeva je také pravděpodobná, pokud je to nový stůl z neproschlého dřeva.

Ale, ty bublinky bych očekával spíše jen v první vrstvě laku. No, třeba nám to tazatel tady ještě napíše - jak byla vrstva laku silná, jaká byla teplota a jak je dřevo staré.

doplněno 26.05.14 08:04:

Jak jsem již psal - natírejte poslední vrstvu tenkou a za nižších teplot.

doplněno 28.05.14 09:59:

Nemáte zač.

hodnocení

0x
Kdyby to bylo vlhkým dřevem, udělalo by to šedivej až bílej flek.
Já bych si tipnul na hustej lak.
Teď, když to už je natřený to je vcelku jedno, ale epoxid na stůl není nejlepší nápad.

111®
hodnocení

0x

chápu sice pohnutku použít epoxyd, ale až budete muset renovovat, bude si nadávat...mám to za sebou...dostat epoxyd dolů není sranda...

doplněno 26.05.14 11:47:

mimochodem, epoxyd se dá ředit lihem , ale jen do 10%

2kedar*

Na Epoxydové laky je speciální ředidlo. Tím bych doporučoval zředit první tři vrstvy a to, že dost. Nechat po každé vrstvě proschnout Min.!24.Hod. Deska musí být nutně v prostředí, kde se nemění teplota a musí mít kolem 20°C.

Finální vrstva se provádí lakem, který je naředěný méně, ale tak, aby se za štětcem hezky slíval a nezanechal šmouhy.

Naprosto nutné je mít při natírání desku v dokonalé rovině. Při práci s Epoxyd. laky se nesmí nic uspěchat.

podmyce*
hodnocení

Děkuji všem za velmi cenné rady . Prchal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]