Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, lakoval jsem stůl jednosložkovým epoxidovým lakem pro interiéry a exteriéry a po prvním nátěru se mi vytvořily bublinky. Po zaschnutí jsem plochu přebrousil jemným smirkovým papírem a natřel podruhé. Po nátěru byla plocha krásně hladká a při schnutí se opět vytvořily bublinky. Kde chyba, co dělat dále. Děkuji Prchal
Dobrý den, těch příčin vzniku bublinek v laku může být více - silná vrstva laku, vysoká teplota prostředí při natírání nebo rychlé schnutí laku (to souvisí i s tou teplotou). Zkuste finální lak udělat jen v lehké vrstvě a počkejte si, až nebudou taková horka. Zdravím!
doplněno 25.05.14 22:31:jabraka - ta vlhkost dřeva je také pravděpodobná, pokud je to nový stůl z neproschlého dřeva.
Ale, ty bublinky bych očekával spíše jen v první vrstvě laku. No, třeba nám to tazatel tady ještě napíše - jak byla vrstva laku silná, jaká byla teplota a jak je dřevo staré.
doplněno 26.05.14 08:04:Jak jsem již psal - natírejte poslední vrstvu tenkou a za nižších teplot.
doplněno 28.05.14 09:59:Nemáte zač.
chápu sice pohnutku použít epoxyd, ale až budete muset renovovat, bude si nadávat...mám to za sebou...dostat epoxyd dolů není sranda...
doplněno 26.05.14 11:47:mimochodem, epoxyd se dá ředit lihem , ale jen do 10%
Na Epoxydové laky je speciální ředidlo. Tím bych doporučoval zředit první tři vrstvy a to, že dost. Nechat po každé vrstvě proschnout Min.!24.Hod. Deska musí být nutně v prostředí, kde se nemění teplota a musí mít kolem 20°C.
Finální vrstva se provádí lakem, který je naředěný méně, ale tak, aby se za štětcem hezky slíval a nezanechal šmouhy.
Naprosto nutné je mít při natírání desku v dokonalé rovině. Při práci s Epoxyd. laky se nesmí nic uspěchat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.