Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhká kamenná zeď -

Od: buldog74* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,opravuji starý dům,některé zdi byly kamenné,tak jsem je nahodil novou omítkou a následně po vyschnutí naštukoval.nyní mám problém se spodní částí stěny,která mi nechce vyschnout.stále se dělají mapy.poradí někdo nějaké řešení?podlaha je odizolovaná zeď nikoliv.děkuji za odpověď

Vlhká kamenná zeď -

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý večer.Když není zeď izolovaná tak vlhkost bude stále prosakovat a vzlínat Na zeď je vhodná vápenná malta a vápnem nátěr.Dělat nějakou příčku ,aby zakryla vlhkou zeď nemá asi cenu?Z druhé strany zdi je co?

hodnocení

0x

Buldogu, na vlhkou zeď je třeba použít sanační omítku. Jakou jste použil vy?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Včera jsem tu něco popisoval na podobné téma. Renovace sklepa. Tu sanačku jsme asi před dvěma roky taky použili i se sanačním štukováním na zeď s terénem z venčí. Stará se salmiakem byla odstraněna až mezi spáry cihel do hloubky asi 3-4 cm. Zatím tím nic neprolézá, i když to za zdí není moc dokonalé. Je tam jen nějak nacpaná bublinkatá Nopová folie. Může za ní i nějak zatékat a dole nemusí taky být správně napojená. Kamenná zeď by se asi měla nechat spíš obnažená pro lepší osychání vlhkosti na těch kamenech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]