Nejste přihlášen/a.
Myslíte, že nátěr stačí? Odolá horkému oleji? Případně máte zkušenosti s nějakou konkrétní barvou pro tyhle účely? Nevím jestli nejsou přece jen lepší kachličky který jsou nemoderní a drahý, ale osvědčený. Co myslíte?
S tím horkým olejem to nebude tak horké!Vždyť nemluvíme o stěně za sporákem,ale mezi kuchyňskou linkou.Za linku lze nalepit i tapetu,s vinylovým povrchem je dobře omyvatelná a dekorativní,výběr je dnes pro každé gusto.Za sporák jde nalepit nebo přišroubovat matné sklo.
JABRAKA
Kachličky jsou kachličky. Viděl jsem u jednoho šoumena červený drátěný sklo, no co vám budu povídat, mě se to absolutně nelíbilo, děs a hrůza, ale dotyčnej majitel byl maximálně spokojenej.
No jo,jenda věc je moderní a druhá je praktický.Zase,co si budeme povídat,všichni jsme byli mladí achtěli se od těch starších odlišit - i ve vybavení domácnosti.
To až potom časem jsme se okorně vraceli k osvědčeným věcem.
PS:Já bych dala dlaždičky nějaký poslední model.Prostě kompromis.
doplněno 09.04.09 15:30:pokorně
Kachlíky nejsou zdaleka nemoderní. Ta doba zelených a bílých kachlíčků s šedými spárami je opavdu pryč a to je dobře. Fuj, to bylo fakt ošklivé!
Je potřeba kouknout se na specializované stránky nebo kamenný specializovaný obchod. Je obrovská sposta dizainů, velikostí a nápadů. Srdce se směje! Zásada je - do malého prostoru větší formát kachlíků. Asi ale budete mít problém se zdí, na kterou je chcete dostat. Jestli to je nějaký poblbaný umakart nebo jiný děs, máte problém. Budete to muset vyřešit masívnějším sádrokartonem. Ať si to vyřešíte ke spokojenosti
Babko.Když kachlíky,do malého prostoru menší.Anebo zase velkoplošné .Lze použít i mozaiku.Dnes jsou nalepeny na perlince,dobré lepidlo je udrží i na umakartu docela bez problémů.Je možno plochu polepit perlinkou a na ni se lepí perfektně.
Ani ta tapeta na tři čtyři roky není k zahození - málo práce a levné.
JABRAKA
Také se mi do kuchyně nezamlouvaly kachlíky. Nakonec mi ve studiu doporučili na výšku asi 30cm dřevěnou desku ve stejném dekoru jako je pult pokud máte desku do barvy dřeva a nebo třeba do barvy dvířek. Otázka je, jakou máte kuchyňskou linku. Také jsem viděla speciální tenkou dřevotřískovou desku s povrchem jakoby nerezu. S otisky prstů problém nebyl, neboť to byl jen vzhled nerezu - chcete-li stříbra. Možná najdu obrázek. Jinak za varnou deskou mám sklo podlepené stříbrnou barvou .. laděno opět jakoby do nerezové - stříbrné barvy. Také se dělají celoskleněné zadní stěny linky. To má zase kamarádka a taky je spokojená .. viz obrázek
Tady je nejspíš použitá ta deska s efektem nerezu či stříbra. A nemusí být takto celá, ale třeba jen těch 30cm od pracovní plochy nahoru.
to sklo je krásný. jen se bojím, že my jsme takoví šmudlové, že bychom to měli pořád umatlaný. A nemáte představu kolik to vychází v ceně na metr? A kdo to vůbec dělá? Nařežou mi to ve sklářství?
O ceně bohužel přesně přehled nemám, ale pokusím se vám zeptat se kamarádky .. jestli to bude vědět jako samostatnou cenu. Obávám se, že bude ale znát jen cenu za celou kuchyni, což vám nepomůže. Jinak určitě tyto zadní stěny budou schopni udělat v kuchyňském studiu i s prací - umístěním. Zkuste se třeba i pozeptat v kuchyních v nějakém obchodním domě typu Sconto, Asko, Europamobel apod. Nevím co máte při ruce. A skláři si taky určitě poradí, asi bych hledala nejdříve na netu. Jo a Ikea tuším taky dělala nějaké speciální desky na zadní stěnu linky. Nevím ale přesně v jakém provedení. Hanka
Já myslím, že ta natřená zeď už rozhodně moderní není. Chcete-li věc pojednat jednoduše a s poměrně nízkými náklady, volte raději některé deskové obkladové panely, jejichž montáž je jednoduchá a kvalita naplní vaše očekávání. Například panely ABITIBI...
Doma to nemám, mám přece jen raději tu keramiku. Ale viděl jsem pomocí těchto panelů udělané nádherné interiéry nejen kuchyní a koupelen. Lepit se dají prakticky na cokoliv. Je to rychlé a opravdu efektní. Spíš je problém to pak ze stěn dostat dolů...
No mě právě děsí jak sundat staré kachličky, nějak vyrovnat stěnu a zase tam dát nové. A to nemluvím o tom bordelu kolem... Proto se mi myšlenka dát na to takové panely dost líbí
Také mohu doporučit pro nenáročné,lino s dřevěným dekorem.Nalepeno silikonem a celá práce byly hotova za 2 hodinky.
pěkné, ale mohu doporučit dlaždice normální keramiky, ovšem! které jsou dražší (cca 450 m2) a jsou velmi přesné a dají se k sobě lepit na sraz!bez spáry! zatím u mě byli asi 3 lidé a čučeli hezky. Osobně jsem moc spokojen. Přikládám obrázek
Loni jsme davali novou kuch.linku a truhlar mi poradil dat na stenu,kde drive byly kachlicky,ten samy material jako na pracovni desku.Je to velmi rychle,stena je dobre omyvatelna,zadne spary a bilo modrem provedeni velice pusobiva.Mohu doporucit.Cenove to vyjde uplne stejne jako kachlicky a je o hodne mene neporadku.
jelikož jsme se s přítelkyní nastěhovali do staršího bytu a stěny potřebovaly nutně natřít či vytapetovat. Napadlo nás že si necháme udělat tapety na míru a na ně si napíšeme naše nejoblíbenější jídla a recepty na ně (Když jsme spolu začínali tak jsme neuměli pořádně ani jeden vařit) Je to řešeno různým druhem písma a vypadá to opravdu báječně.
doplněno 15.09.09 14:46:A nevychází to moc draho
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.