Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na nadkrokevní izolaci?

Od: vesnicanradek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, letos mě čeká rekonstrukce střechy na rodiném domku. Budeme mít podkrovní pokoje a z tohoto důvodu jsme se rozhodli pro nadkrokevní zateplení. Po kalkulaci od firmy která mi vyrazila dech jsem nucen zhotovit střechu svépomocí a s šikovnými řemeslníky na dílčí úkony. Z množství informací, které na internetu jsou nejsem schopen vybrat si nejvýhodnější variantu...Poraďte mi prosím nejvhodnější skladbu střechy, materiály, popřípadě i výrobce a pracovní postup. Vazbu mi udělá kamarád, který nemá žádné zkušenosti s nadkrokevkou. Pak pobytí palubkami 18mm, parotěska, izolace 16cm, vodotěsná folie, kontralatě připevněné vruty do krovů, laťování 5x4cm a pálená taška. Je tato skladba dobrá? Dále si nevím rady s přesahem střechy. Nebudu přeci izolovat prostor mimo budovu, jak tedy nahradím 16cm izolace? Pomocným roštem nebo fošnou pod kontralať?Jsem naprostý laik a nechci se dopustit chyb. Všem předem moc děkuji za názor a rady. Rodina je na cestě a další půjčky nepřichází v úvahu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám dojem že 16 cm je doporučené minimum pro naši polohu. Sám jsem dával 2 x 12 cm Knauf insulation tak aby druhá vrstva kryla spoje té první - tedy na vazbu. Trámy mám 14 cm, použil jsem přímý záves abych docílil žádanéch 24 cm. Na lepení parotěsky doporučuji pásku z Lidlu 3M (šedá) jedno balení kolem 80,-Kč. K upevnění parotěsky ke trámům sponkovačku, kterou jsem podmazával silikonem.

Izolaci jsem kupoval přes net vyšla mě o hodně levněji než v obchodě.

vesnicanradek*
hodnocení

Těch 16cm nadkrokevky odpovídá 28cm klasického orsilu. Díky za tip s tou páskou a sponkovačkou, každá úspora se počítá :) Hlavně mě zajímá jestli ta skladba střechy jak si jí představuju je OK. Díky za odpověď Radek

olaf71*
hodnocení

0x

každopádně 16 cm. izolace, je sakra málo.

paw*
Tak jestli to bude z PUR peny, odpovida to cca 28cm vaty. Neni to.zle ale, chtelo by to vice. Idealme ekvivalent 40 cm vaty.
Pro tazatele. Nadkrokevka byva oproti bezne izolaci o cca 20% drazsi. Nez se dopustit chyb, radeji kupte paletu cihel a celou strechu zvednete o 40 cm a udelejte izolaci klasickou. Pokud na tom.trvate, tak konec strechy dejte fosnu na stojato a na to late.
vesnicanradek*
hodnocení

Díky za odpověď, chceme mít přiznanou vazbu a proto budem dávat nadkrokevku. Uvidím jak to bude cenově vycházet a kdyby nám to nezbořilo rozpočet, tak zkusím dát silnější izolaci jak doporučujete. Hlavně mě zajímá jestli skladba střechy jak jsem popsal nahoře je správná...díky Radek

hodnocení

0x

Radku, pouštíte se do složitého díla, bez odborných znalostí. Taky velmi drahého řešení.

studejte několik dní možnosti a hlavně detaily.

isover.cz/...

Vůbec nevím jakou izolaci chcete použít, ale 16 cm je opravdu málo.

" Jsem naprostý laik a nechci se dopustit chyb. ... Rodina je na cestě a další půjčky nepřichází v úvahu."
Zde je Vaše zdůvodnění pro jiný způsob zateplení střechy.

vasek*
hodnocení

0x

nedávno jsem narazil na toto řešení od Knauf Insulation, vypadá to dobře i cena stavbadomusvepomoci.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]