Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrdí mi motor u pračky-co s tím

Od: lopp odpovědí: 3 změna:

DObry den,potřebuji poraďit proč mi smrdí motor u pračky...bojím se aby se néco nepřihoďilo...nejsou vadné uhliky nebo coto můze byt diky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud smrdí motor po spálené izolaci, tak to určitě nejsou uhlíky. Smrdí to opradu motor? Dost je namáhaná fáze připojená na topné těleso a mnohdy se tam taví izolace v důsledku velkého přechodového odporu. Pokud jste pračku nerozebral a neviděl tavení izolace u motoru, tak bych ne dálku hádal, že je to přívod k topnému tělesu.

Pak ustřihnout přívodní kabel, nalisovat novou svorku a očistit svorku na topném tělese.

doplněno 25.05.14 18:07:

Smrad od někud jde a nechá se to poznat čichem. Pravděpodobně jste to sestavení motoru plně nezvládli a vloudila se nějaká chybička. Očichat pračku a jít za smradem. To je jedna z metod, která vás přivede k závadě.

lopp
hodnocení

vše začalo takhle:zapli jsme pračku a pračce se netočil buben ale vše ostatní ok tak jsme vyndali motor a a to co jezdí po uhlíkach jsme ocistili lehce prstem a pračka zase fungovala ale jak přislo na ždímání tak buben se roztočil pak se přestal točit a už se zas nechtěl točit tak jsme vytáhli motor očistili to co jezdí po ůhlíkách ůhlíky jsme též očistili a pak vše zas sestrojili pračku jsme pustili naprázdno a nic nesmrdělo prala máchala ždímala v pohodě a od té doby to smrdí ale když perem třeba jen kratasy nebo tričko na programm vlnu takk to tak nesmrdí. fáze na topném tělěse to asi nebude protože když jsme máchali tak to též smrdělo tak proto mě napadly uhliky nevím co mám dělat

doktpr365*
hodnocení

0x

Zrovna nedávno jsem to taky řešil doma.Pračka začala smrdět jak když hoří izolace.Po sundání krytu jsem kouknul na konektory k tělesu,ty plastové krytky už tam skoro nebyly.Zkrátil jsem kabely o kousek,nové konektory,namazal kontaktní vazelinou a je klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]