Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu ohledně obkladů v koupelně. V lednu nám zedníci dávali nové obklady na jednu stěnu v koupelně a asi tak před měsícem jsme si všimli, že dva obklady změnily barvu, ztmavly. Zajímalo by mě, jestli někdo nevíte, co se mohlo stát. Jestli je např. vadná glazura na obkladech nebo je ve spárách nějaká malá dírka a zatéká tam voda a ty obklady jsou vlhké z té druhé strany a nějak to mění barvu. nebo nevím, můžete prosím někdo poradit?
Zdravím. Ty obklady máte za vanu a nebo do vany? V případě , že je máte do vany , tak jsou řezané. Je porušená glazůra a mohly nasát vodu. Některé typy obkladů to takhle dělají. Záleží na tom jak je kvalitní střep.
Děkuji za odpověď "instalater". Ty obklady navazují na vanu, jsou řezané. Takže s tím nic neuděláme a na reklamaci práce to asi nebude že?
Je to nové a tak vás to pokaždé ,,udeří" do očí. Za chvilku si zvyknete. Chápu , že to kazí radost z nové koupelny . Zkuste oslovit obkladače a poradit se s ním. Popřípadě se s ním domluvit , že ještě chvilku počkáte jestli se to nebude projevovat i u dalších obkladů a domluvit se třeba na leden ,únor kdy bývá nejméně práce. Výměna není vůbec složitá .( ani na nepořádek )
vodou to nebude, to by byl flek. obklady naopak světlají. není možné, že byly použity dva kusy jiné šarže? mohlo být klidně namícháno z obchodu. rozbalený a doplněný balík a vy jste si toho všimli až později
Ty obklady měly určitě stejnou barvu. Ono jak to bylo nové a pěkné, tak jsem to furt chodila obhlížet a jednou při čištění jsem si všimla té barvy. Myslela jsem, že jsou tak špinavé, ale to ne. Tak nevím co s tím.
barva je jedna věc a šarže druhá. pokud je vizuálně stejná obkladačka vyrobená z jiné várky, tak odstín nemusí být úplně stejný. to se týká i betonových výrobků, nábytku atd
Důvod ztmavnutí kachlíků vás jako laika nemusí zajímat. Objednali jste si kachlíky stejné barvy a takhle do dopadlo. Reklamujte, výměna kachlí složitá nebude. Stejný odstín se snad také podaří najít.
Jak říká Jabraka - nejčastěji se to projevuje hlavně u sprchových koutů.
kimba- záleží na spoustě věcí , například kdo ty kachličky zakoupil.Zákazník a nebo obkladačská firma. Se stejným odstínem už bývá trošku problém. Dá se s nadsázkou říct , že každá paleta je jiná. Každá reklamace je tak trošku problém. Kdybych se na to podíval ze zákona , tak tam je určitá změna odstínu tolerovaná. Na místě zákazníka bych oslovil obkladače který to dělal a poradil se co s tím. Výměna je otázka asi dvou hodin. (Už se to nelepí na lepidlo , ale na silikon. ) Další věc je jestli se to neprojeví znovu a nezačnou měnit odstín i ostatní obkladačky. Další věc je ta , že koupelna by měla být dostatečně větraná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.