Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstup do technické místnosti z garáže

Od: petra* odpovědí: 20 změna:

Stavíme dům a máme vstup do technické místnosti z garáže. V technické místnosti bude kotel na tuhé paliva. Máte to tak někdo? Nemusíme se bát kolaudace?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

milan23*
hodnocení

1x
Maximálně po Vás budou chtít protipožární dveře s samozavíráním( brano),
petra*
hodnocení

máte to taky tak? jsou ty dveře velká pálka?

milan23*
Já to tak nemám ale běžně se to tak projektuje. Ty požární dveře by myslím měli být mezi garáží a obytnou částí.Většinou si je lidé od někoho půjčí jen na kolaudaci a pak si tam dají zpátky obyčejné dveře.
petra*
hodnocení

Aha, takže jedny protipožární bysme měli mít mezi chodbou a garáží a druhé protipožární dveře by měly být mezi garáží a tou kotelnou. No doufám, že tam není nějaký háček v tom, že chceme topit tuhými palivy. Totiž v projektu máme původně elektrokotel, ale teď jsme se rozmysleli pro kotel na tuhá paliva.

milan23*
Stavba se dělí na požární úseky tzn. u Vás 1.- část obytná
2.-garáž,kotelna, každý úsek musí být rozdělen protipožární konstrukcí.Jde o to jestli budou garáž a kotelna posouzeny společně.Předpokládám že stavíte na povolení a pak by bylo na místě provést změnu projektu před dokončením, už jen proto že budete mít oproti původnímu projektu komín.Měl by se doplnit do řezů a pohledů, získat vyjádření hasičů, doplnit technická zpráva...
Vždy nejvíce záleží na dotyčném úřadě, někde zavřou oči nad kdečím, ale u novostaveb jsou celkem přísní.
petra*
hodnocení

Komín v projektu máme, pro jistotu jsme ho tam raději už zahrnuli. Jsme si říkali, že někdy v budoucnu ho možná využijem. Ale teď jsme se rozhodli, že by jsme tam už teď dali ten kotel na tuhá paliva. Tak snad to nebude takový problém.

petra*
hodnocení

A stavbu máme na ohlášku, máme zastavěnou plochu 148m2

milan23*
Tak to bude jen kontrolní prohlídka na základě Vašeho oznámení o užívání stavby.Nevím jestli nebudou chtít doložit revizi ÚV jako u klasické kolaudace.Pak by ještě mohli požadovat řešení skladu paliva.Myslím že když zavoláte projektantovi nebo dojdete na úřad nic nezkazíte.Zakázat Vám to rozhodně nemohou, namejvýš budou chtít pár papírů navíc.Když nebudou hajzlíci mohli by jim stačit ty požární dveře z garáže do bytu.
petra*
hodnocení

Mockrát děkuji za radu! Snad to bude v pohodě. Můžu mít ještě jednu otázku? Nemáte náhodu krb? Hledám totiž na netu, jak velké by mělo být to ochranné sklo pod krbem. Ale někde čtu, že 30cm a jinde 80cm. Nemáte s tím náhodou zkušenost?

jendad

Udělejte dlažbu . Aspon metr před krbem . Lepší je víc než méně .

milan23*
To bybylo zajímavé téma pro jinou otázku co se týče údržby a praktičnosti.Jinak podle normy by před krb(otevřené topeniště)měl být přesah min 80 cm,pro uzavíratelné spotřebiče je to těch 30cm
petra*
hodnocení

takže myslíte, že krb s krbovou vložkou (prostě otvírání vrátek při zatápění) je těch min. 30cm?

jendad

Paní Petro . Já mám dleždice 3*30cm (90cm) a jsu velice rád. Kolikrát se mě stalo že mě vypadly žhavé uhlíky na podlahu a musel jsem je nabírat lopatkou. A bylo to často i pul metru . Takže jestli nechcete mít propalený koberec , nebo fleky na podlaze tak si to rozmyslete .A to mám kamna ,kde se kladou polena jih - sever.Krby kde se dávají polena vychod - západ mají široké dvířka a muže vám vypadnout celé poleno !

Je vidět , že lidi mají velice malé zkušenosti z tuhými palivy. Každý chce mít dnes plápolající krb , ale zapomínáte že vydává velké teplo :)

petra*
hodnocení

děkuji. ale zajímá mně prostě tato norma, zda je to v případě krbové vložky min. 30 nebo 80cm

jendad

80cm tam není určitě :) Takže asi těch 30cm . Co jsem vyčetl na jiných servrech (kanada , německo , norsko) tak se to pohybovalo od 30-45cm

petra*
24.05.14 18:05
hodnocení

děkuji :)

milan23*
Krbové vložky také 80cm, většinou je to i deklarováno výrobcem vložky
petra*
hodnocení

aha a co spadá do těch 30cm? Jsem prostě blbá blondýna :)

milan23*
Předpokládám že třeba Petry apod. Ale výrobci to vždy udávají pro konkrétní výrobek.Jinak ta norma jeČSN 061008 kdybyste si chtěla počíst.
petra*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]