Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchod od rodičů

Od: xaxa* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mohu se zeptat, zda-li je možné odejít dříve z domu? Je mi za pár DNÍ 18 let. Žiji jen s mámou a naprosto vůbec si nerozumíme (nikdy jsem neslyšela útěchu - to bude lepší, to si opravíš, příště to bude lepší), vždy jen křik a mlat.
Mám 19ti letého přítele, který pracuje a bydlí v pronájmu bytu. Nájem platí, vydělá si dost peněz apod. Moje máma ho nemá ráda, jen kvůli jeho rodičům, se kterými se on nestýká. Prohlašuje mého přítele jako - cikána, zmetka a pod. a mě prohlašuje jako cikánskou kurvu a životní omyl. Jsem s přítelem už rok a půl.
Máme 1+kk v rodinném bytě (je tam uděláno více bytů sme tam všichni mladí a jeden statrší pán - ten vždy poradí protože má zkušenosti.) a všichni si rozumíme. Byt nám zatím na pár let stačí, a mezi tím si našetříme na větší - až budou děti, ale to je daleko (u přítele jsem se také naučila sama vařit. )
V bytě máme čisto, uvařit si uvaříme, přítel pracuje a já chodím na střední školu. Do učení mě nikdo nikdy nekopal, učím se sama od sebe a zodpovídám si za to sama. Je pravda, že doma nerada uklízím, protože mě do toho někdo neustále nutí. Ovšem u příele, když se do toho pustím, tak mě to baví, protože mě do toho nikdo nenutí, neřve apod.
Jsme spolu šťastní o víkendech si chodíváme sednout s přáteli apod. (nepatříme mezi lidi, co chlastají jako dáni),
grilujeme se sousedy a majitelkou toho baráku. Máme spolu pejska, kterého stříhám a starám se o něj.. má 5 měsíců a umí dát pac, plácnout si, lehnout, sednout a kotoulek.
Jenomže se moje máma rozhodla, mi do 18ti let dát zaracha, protože zjistila s kým chodím. Tajila jsem jí to z důvodu, že by mě k příteli vůbec nepustila. Má vůči němu averzi a nedělá jí problém, jak mě či přítele urážet těžkým kalibrem a to klidně i do očí.
Poraďte mi prosím ...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

2x

A to je problém těch pár dní? Bože ty děti

sebod*

betaraybill. Ano, i pár dní může být problém.

hodnocení

2x

Nebudu Vám nic vymlouvat, to nemá smysl, vypadá to, že s mámou si nerozumíte hodně dlouho a "hluboce". Musím Vás ale před něčím varovat. Zkuste si představit situaci, jakkoliv je nepravděpodobná, že s přítelem se budete rozcházet. Máte pak kam jít? Máma Vás asi zpět jen tak nevezme, pokud jí zdrhnete z domu hned po 18. Pokud se opravdu rozhodnete odejít k příteli, určitě bych se na Vašem místě snažila mít našetřeno pár desítek tisíc, abyste měla v případě nouze něco na účtě. Náhoda je blbec, i když vím, že vám tato varianta nepřipadá momentálně reálná.

Taky jsem s mámou nikdy nevycházela a pomýšlela na odchod ihned po dovršení plnoletosti, a to byla moje máma v plno věcech úžasná (měla jsem docela dost volnosti, jinak to ale vypadalo asi jako u Vás - řev, podpora žádná, neustálé výčitky). Jak se ale ta osmnáctka přibližovala, tak jsem čím dál víc chápala, že to, co mám doma, nikde mít nebudu. No, a nakonec jsem ani neměla kam jít, takže z toho sešlo. Po maturitě jsem šla na VŠ a bydlela u příbuzných, a jakmile jsme se s mámou vídaly méně, vztahy se upravily samy od sebe. Snad se to takto upraví i u vás.

hodnocení

1x

,,Je pravda, že doma nerada uklízím, protože mě do toho někdo neustále nutí,,to je vaše věta.Ono nikdy není všechno jen černý nebo jen bílý,pravdu je třeba hledat někde uprostřed a vaše máma se k vašim stížnostem nemá šanci vyjádřit.Ono je lehké naházet vinu jen na jednu stranu,ale asi by bylo zajímavé,co by pro změnu o vás napsala vaše máma. A kdyby jste doma uklízela tak radostně,jako u přítele dřív,než vás bude do toho uklízení máma nutit,určitě by vás pak už nenutila ! Jinak rada-odstěhujte se k příteli a máte klid.On chodí do práce,bude vás živit,tak vy budete studovat a doma u něj vařit,prát,nakupovat,žehlit,vysávat,venčit a starat se o pejska,uklízet,apod.a budete jistě spokojená.

janplinto*
hodnocení

0x

Vzhledem k situaci bych těch pár dní s nepřítomným úsměvem všechno odkýval a pak na hodně dlouho (nebo navěky) odešel z domu. To mně přijde jako nejlepší řešení. Pak se máma může třeba stavět na hlavu.

hodnocení

0x

"Odejít" z domova se dá legálně od 15ti let. Musíte ale rodičům ukázat, kde bydlíte. V 16ti letech takto odešla z domova přítelkyně mého syna, poradila jí to dětská lékařka. Měla vleklé zdravotní problémy ze špatného rodinného prostředí.

Ověřte si to na sociálce a u Vašeho pediatra, nechte si napsat, event. doporučení.

Druhá stránka věci je ovšem ta, že máma je jen jedna, a nikdy nevíte, zda s tímto přítelem zůstanete, jak se říká "do smrti smrťoucí... Pokud se s ním jednou rozejdete, bude se Vám vztah s maminkou slepovat, možná, těžko...

To víte jen Vy...

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Odejdi si, když tě přítel nemá problém uživit. Jenže až se něco stane - rozejdete se (i když si ti teď nedokážeš připustit) nebo o práci přijde, tak budeš pod mostem. A máma tě už možná ani zpátky neveme.

magdalen*
hodnocení

0x

Nechápu, za co byl jen křik a mlat, když tě do učení nikdo nikdy nekopal a učíš se sama za sebe. Většinou dochází k rozepřím mezi dětmi a rodiči právě kvůli učení. Chápu tvou mámu, že se jí nelíbí, že se tvůj idol nestýká v 19 letech s rodiči. Nevím, co tu vlastně řešíš, když jak píšeš máte byt, ty vaříš a uklízíš. Takže už s ním bydlíš a z domova jsi odešla.

Magdaleno, buďte ráda, že nevíte, kvůli čemu všemu se dá na dítě křičet, co všechno se mu dá vyčítat. Já teda měla známky hrozné, ale máma je nikdy (moc) neřešila. Když jsem propadala, tak naštvaná byla, ale brzy to odeznělo. Do učení mě nutila, ale ne moc a nijak hrozným způsobem, někdy mi i pomáhala (učila se se mnou nebo mě aspoň vyzkoušela). A přece na tenhle věk nevzpomínám ráda, jak jsem již psala nahoře.

xaxa*
hodnocení

Neodešla jsem .. bývala jsem u něj jen o víkendech.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Víte váš problém je velký jako hora , který bez určitého odstupu nikdy neuvidíte. Vy se v tom plácáte , ale musíte si utvořit určitý nadhled a dívat se na to trošku jinýma očima. Já to vidím tak , že vaše matka má o vás strach a vy jste slepě zamilovaná a nevidíte následky. Pro matku jsou důležité takové tři okamžiky v životě. Když se dítě narodí , když se holka vdá a pak vnoučata. Vy jste ji o ty dva ošidila. Já bych se také nikdy nesmířil s tím , kdyby si děcko přivedlo domů cikána. A to nejsem v žádném případě rasista.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]