Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se poradit ohledně utlumení zvuků pocházejících z mého pokoje. Jde o to, že velmi rád hraju s přáteli do celkem pozdních hodin a chtěl bych co nejvíce ztlumit zvuky vycházející z mého pokoje. Zvuková izolace celého pokoje by mě vyšla podle všeho docela draho, proto bych rád izoloval pouze tu část pokoje, kde mám stůl (kout v rohu). Díval jsem se už na různé akustické pěny, ale nevím moc, jak je použít. Napadlo mě, že bych udělal něco jako mobilní stěnu (pojízdnou plentu), pokrytou akustickou pěnou, ale nevím zda by to fungovalo dobře, protože to pravděpodobně je úplná hloupost.
To je asi tak vše, co mám na srdci. Hlavně potřebuji zjistit jak použít akustickou pěno (nebo cokoli), aby to bylo nejúčinnější.
Přikládám stručný náčrt, jak bych si to asi představoval. Nebo případně podle čeho můžete dávat tipy na vyřešení této situace.
gyazo.com/...
(červená část - oblast kde se nachází stůl, modrá plocha - pokoj, kde nechci ať jde hluk)
PS: tenhle dotaz píši na více webů, protože opravdu potřebuji v tomto oboru poradit
Předem mnohokrát děkuji
Dobrý den, nepíšete, co hrajete. Pokud myslíte na hudební nástroje, tak se Vám odhlučněním změní akustika prostoru a možná Vás hraní přestane bavit. Navíc si myslím, že odhlučnění jen části místnosti nic neřeší (strop a podlahu). Pokud hrajete hry na PC, tak si pořiďte sluchátka a do mikrofónu nekřičte. Zdravím!
doplněno 21.05.14 16:40:Těžko říci - bude to takový paraván. Chtělo by to i vršek a tak si udělat takovou odhlučněnou kabinu. Ovšem, jak to bude vypadat je jedna věc a jestli se v tom neudusíte je druhá věc. A pokud jde o zvuk obecně, tak někdy ani tak nevadí hlasitost, jako basové tóny do podlahy.
Možná i "poštelovat" toto (pokud to můžete regulovat). Jinak, dříve se na odhlučnění užívala i ta papírová plata na vajíčka, která se lepila na stěnu. Nevím, možná by stačil závěs se silnou látkou a při hraní ho za sebou zatáhnout.
Je to ta druhá varianta, sluchátka mám a nekřičím. Ale opravdu by mně zajímalo jestli by to mohlo být realizovatelné a alespoň trochu účinné.
Docela účinné a levné "odhlučnění pokoje" ,zvuková izolace,je nalepit na stěny plata od vajec,ne ta malá na deset a s víkem ale velká!
Já vám z osobní zkušenosti můžu říct, že pokud máte subwolfer tak nepomůže nic. Tam kde jsem bydlel dřív jsme taky měli takového jedince, následovala několikrát se opakující návěštěva policie za rušení nočního klidu. Bohužel to nepomohlo a vyřešilo se to až zastrašováním.
Aby se přenos zvuků do vedlejší místnosti zatlumil dostatečně,nepomůže na stěny lepit cokoliv.Ty rady,nalepit tlumící materiál okolo,pomůžou zmenit akustiku místnosti pro úposlech hudby vlastnost důležitá,ovšem sousedovi to uleví málo.Pro tento účel odpomůžou pouze masivní tlumicí panely,složené jako senvič z různorodých materiálů.Měly by se střídat vláknité a masivní desky.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.