Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak správně namontovat elektroinstalační krabičky pod omítku pro zásuvky?
Jde mi o to, jestli se mají krabičky vložit do připraveného otvoru (betonová zeď) před obkladem, pak ale krabička bude zapuštěna o tlouˇštku lepidla a obkladu, nebo se krabička vkládá až když je obklad nalepen?
Měsic zpatky jsem to řešil
Daval jsem krabikčky nejřív a potom až obklad s lepidlem.
Když je krabička víc zapuštěna lépe se zapojuje zásuvka nebo vypínač,když se do ni sbíha více kabelů a hlavně pěkně doleha na obklad (stěnu)
Nevyhodu vidím v tom že origionální šroubky nemusí byt dost dlouhé, tak doporučuji pro jistotu přikoupit delší.
Zdravím . Já dávám krabičky zároveň se zdí a používám delší šroubky.
1.Dobře se mi natahuje lepidlo
2.Líp se mi zapojuje elektrika - mám tam větší prostor kór když se mi tam sejde více drátů.
3.Krycí rámeček nebývá o moc větší než krabička a tak nemusím přesně obkladem ,,obkreslovat" krabičku.
Já to dělám tak, že krabičku jen vložím do otvoru. Pak se udělá obklad v okolí krabice a ta se podle obkladu pomocí pravítka zasádruje zároveň s obkladem a dodělá se obklad kolem krabice. Zásuvka nebo vypínač pak padne do krabice jak nočník na pr*el a nic se nekříží a nic se neodchlipuje. Ovšem pro stavební firmu tenhle postup není zrovna efektivní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.