Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkuje před naší garáží-jak se bránit?

Od: pajas* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Nyní se nacházíme v této situaci:bydlíme v bytě, máme jednu garáž a před ní dost málo místa na vyjíždění.Za naší sousedkou jezdí přítel a nechává své auto před naší garáží tak, že nám zcela znemožňuje výjezd z ní. Vždycky na ně musíme zazvonit a požádat je, aby s autem odjeli. Už nám dochází trpělivost, jezdíme denně (do práce) a potřebujeme mít volný výjezd (máme i malé dítě a potřebujeme jezdit k lékaři atd.).Rozumná domluva není možná, řešení hádkami k ničemu nevede.Proto se ptám-co s tím? Můžu si stěžovat např.na bytovém družstvu na porušování našich práv? (Byt máme koupený s garáží,vše v osobním vlastnictví).Pokud tam stojí a brání mi ráno ve výjezdu (nemohu odjed do práce) můžu volat městskou policii? Lze přes ní něco vyřešit? Známý nám radí objet jeho auto klíčem, vypustit kola atd., ale takový zase nejsme, určitě by se to obrátilo proti nám.Díky za rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud je to tak jak píšete, řidič vozidla porušuje zákon 361/2000 a je třeba zavolat mestskou, nebo státní polici, podle druhu komunikace, na které se nacházíte. Musi sjednat nápravu, třeba i odtažením vozidla.

Ale ještě bych pana řidiče v klidu a míru upozornil, že příště takto budu reagovat, pokud tam vozidlo zaparkuje. Klidně mů můžete sdělit i co porušuje, který předpis.

jabraka*

Asi bych ještě podnikl pokus,nechat tam umístit vodorovnou DZ o zákazu stání.Pak by sankce byly jednoznačné.

JB

Jaroušku, tam kde řeší zákon zákaz stání, nemusí být místní úpravou cokoliv doplněno. Ale pro neslušné řidiče, (ale ty my neznáme) nepomůže ani místní úprava jen represe.

Navíc dopravní značka, její povolení a umístění, to je běh na dlouhou cestu!

madla*
hodnocení

4x

Já jsem měla stejný problém před 2 roky. Zavolala jsem městskou policii, co mám v takovém případě dělat, že nemůžu vyjet z garáže a jsem tedy omezovaná ve svých právech. Nejdřív měli takové řeči o tom, že to je o domluvě a mezilidských vztazích atd. Já jsem ji na to řekla, že toho člověka neznám, ani jsem ho neviděla, jak se s ním mám tedy domluvit a nenechala jsem se odbýt. Nakonec přijeli, v evidenci vozidel zjistili majitele, nafotili to a zavolali odtahovku. Než stačila odtahovka přijet, přiběhl majitel auta, dostal pokutu 2 tisíce a od té doby se v naší ulici neukázal. Takže v tomto případě stačila přítomnost policie a zřejmě i ta pokuta.

Naprosto správný postup, policie MUSÍ konat, když jí požádáte. Nesmí odmítnou tím, že si to má někdo vyřešit jinak.

martina30*
hodnocení

1x

Já bych se obrátila na policiji,ale nejprve bych to natočila kamerou a měla pár svědků.;)

ondrasek*

normálně volat státní nebo městskou policii. Nedávno mi takový trouba zablokoval auto (a další 4 auta) dostal 1000Kč pokutu a bude si to dobře pamatovat. Pokud má město odtahovku tak ho můžou i odtáhnout. tu bohužel u nás nemají a tak nezbyde nic jiného než čekat až tě pustí.

Tak si vzpomínám že mě kdysi nějaký blb zablokoval když jsem jel bráchovi na svatbu ... přijeli jsme 10 minut po začátku obřadu:(

pravdomluvny*
hodnocení

1x

Pokud není žádná domluva, řešil bych to s policií. Prozatím bych mu za stěrač strkal lístky s nápisem:

"Jestli souložíš tak blbě jako parkuješ, tak se nediv, že tě nikdo nemá rád!":)

tesyk*
hodnocení

1x

Pěkné rady..., ale hulváta nepřesvědčí. Znám něco, co funguje spolehlivě. Sežeňte si kyselinu máselnou, injekční stříkačkou mu jí stříkněte dovnitř. Auto se stane téměř neprodejným a milenec smrdutým. Kdo nechce slyšet, ať cítí.

mariahuanita

Poprosil bych Tesyka jestli by nebyl od té dobroty a neposlal kontakt na prodejce kyseliny máselné.jeden hazl šuká moji ženu a já chci sprznit jeho drahej mergl.kontakt prosím na mail: mariahuanita (zavináč)centrum.cz , dík

mcester*
hodnocení

1x

Pokud jste tak již neučinili určitě bych označila výjezd z garáže videtelnou značkou a nebo pozemním značením a pokud toto nadále nebude respektovat je na místě jednoduše pokaždé přivolat městkou policii a nebo odtah.Poprvé je to napomenutí pak už za pár stovek a nakonec ten odtah jednoho -i blbce- musí poučit.Možná bych oslovila i přímo nějakého měšťáka den dopředu aby tam oxidoval když budete odjíždět,kluci si rádi najisto vyberou nějakou tu pokutu.

špatné řešení, nemůžete umístit značku, ani vodorovnou.

Správná odpověď přivolat policii.

lidka*
hodnocení

1x

Výpis ze zprávy Městské policie Dobříš:

4.9. evidujeme časté stížnosti na parkování před garážemi v ulici K Vodárně. Majitelé, v momentě otevření vrat nemají dostatečný prostor k vyjetí i zajetí se svým vozidlem – na druhé straně překážejí stojící vozidla, částečně také na zeleni.Výzvy v mnohých případech nepomohly. V brzké době bude situace vyřešena dopravním značením. Zatím se přestupky budou řešit odtahy z důvodu překážky v silničním provozu.

vidíte Liduško, zákon jim tam zakazuje parkovat, dostávají lístečky a nic. Jedině odtah a za chvilku je klid.

katerina*
hodnocení

0x

pokud uděláte škodu na jeho autě budete mít zbytečné problémy. Pokud se nedokážete dohodnout je tu na místě policie jestli že ani toto nepomůže zkuste odtahovou službu a když ani to ho nevytrestá zajděte si na městský úřad ať vám tam vyznačí na silnici zákaz stání, pozor vjezd. Nebo při dohodě na úřadu jestli si to tam můžete nakreslit sám. Při několika takových přestupcích je pak i možno, že sankce při špatném parkování je 2 body dolů plus pokuta. A tím také může dosáhnout odebrání řidičského průkazu.

Kateřino, prosím, zkuste mi upřesnit, podle čeho soudíte že: "při špatném parkování je 2 body dolů plus pokuta"

Proč značky, když je to již zákonem zakázáno?

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]