Nejste přihlášen/a.
2x
Dobrý den, já bych řekl, že Vy altán neplánujete, ale již jste ho začal budovat. Proč tedy nepokračujete v původní myšlence? Co to má vlastně být - altán, venkovní kuchyně, jen posezení nebo grilovačka či venkovní krb (udírna)? To by bylo dobré si ujasnit a podle toho si najít obrázky na internetu (a návod). Vše bude také asi o penězích a podle toho budete volit materiál. Zkuste svůj záměr podrobněji popsat. Zdravím!
doplněno 19.05.14 20:17:Nejsem stavař (spíše kutil), tak mé vyjadřování nebude přesné. Já bych v tom výklenku udělal tu kuchyň resp. krb nebo grilovačku (bez zastřešení). Ta větší část by byla zastřešená. Vpředu na tři trámy (sloupy) a rovná střecha se sklonem vzad (upevnit na ty tři již postavené sloupky).
Máte solidní základ, tak o financích to možná není. Střechu asi z prken nebo desek a na ní snad tu lepší lepenku (na název si teď nevzpomenu, ale je červená). Trámy (sloupy) asi 15 x 15 a vše raději mohutnější, protože to musí udržet možný sníh. Ale, to se dobře staví, když to nemusím platit
. Počkejte si na další názory.
zajackarel - jo, tak to vypadá moc hezky a bude to i značně odolné. To se povedlo!
díky
jasné nějaká myšlenka je, ale spíš by mě zajímal názor "kutilů" .
má to byt multifunkční ---sezení, krb... nechci nějak specifikovat abych netlačil k mé myšlence ![]()
střecha sedlová nebo pultová? a podobně...
děkuji
Střechu spíše stanového typu s mírným sklonem, krytinu lehkou se světelnou propustností (třeba polykarbonát), nosná konsrukce z hranolů cca 10/10, umožnit na neprůchozích stranách něco zeleného šplhavého... Dobře promyslet prostup komína uvažovaného krbu. Možností milion...
doplněno 19.05.14 20:12:Stojny samozřejmě silnější!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.