Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nehřeje bojlér?

Od: pansuu odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Vlastním kombinovaný bojlér OKC 160(Dražice). Koncem zimy jsem zjistil, že bojlér málo ohřívá na el. proud. Přikládal jsem to zanešení bojleru po 8 letech provozu. Bojler jsem rozdělal, kalu bylo úplně nepatrné množství, dal jsem nové topné těleso, anodovou tyč a těsnění(koupené u výrobce). Bojler ale stále ohřívá málo, mám ho "naplno" a voda je akorát vlažná.

Má na intenzitu ohřevu vliv pozice umístění "snímačů" nebo je vadný termostat? Děkuji za názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nedávno jsem měl podobný problém. Výměna termostatu (fungoval až druhý) a vše OK.

pansuu
hodnocení

Díky všem za odpovědi. Myslel jsem si, že to bude termostat. Tomáš.

hodnocení

2x

a nahriva nebo ne? jak dlouho atd... pokud termostat vypina a voda je vlazna je KO termostat.

jmhad*
hodnocení

2x

Je mmožné zkusit termostat na zkoušku vyřadita zapojit "na přímo" a hlídat.Pokud se ohřeje na 80 a poroste,je vadný termostat. Pokud ani to nepůjde,bude třeba hledat jinde či koupit nový.

anonym0
hodnocení

0x

Mel jsem problem s bojlerem drazice, obcas malo ohrival a rychle odesel termostat (za 2 roky). Problem byl v elektroinstalaci v bojleru. Prilis slabe draty uz z vyroby. Pokud delsi dobu bojler nahrival vodu, ohrali se drive draty, ktere ohrali i termostat a ten vypnul i kdyz voda nahrata dostatecne nebyla. Vymenil jsem draty a vyhraty termostat a je po problemu.

pansuu
hodnocení

Tak bojler už je v pořádku. Termostat a dráty byly hodně vyhřáté. Objednal jsem přímo v Dražicích, druhý den to bylo doma, výměna snadná. Díky všem za účast. Tomáš.

hodnocení

0x

Ahojky, je to třeba blbost, jak píšeš máš kombinovaný bojler a pokud netopiš máš zavřené kohouty do topné soustavy, pokud ne tak ohřiváš vodu i v topné soustavě. Zavři vstupní a výstupní kohout do topné soustavy a uvidíš. Pokud máš kohouty zavřené tak nevím:)

pansuu
hodnocení

Tady chyba nebude, kombinovaný bojler používáme již asi 30 let, ale dík za snahu. Tomáš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]