Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní lepidlo na ocel?

Od: klabanos odpovědí: 10 změna:

Ahoj, potřebuji realizovat regály do spíže a technické místnosti. Bohužel svařit to nemůžu páč bych neprošel s konstrukcí dveřma a na místě taky nemůžu páč bych si poprskal vynilovou podlahu a zdi. Budu to muset dát asi na šrouby, ale bude to dost složité. Tak mě napadlo, jestli by se to nedalo celé nějak poslepovat nějakým kvalitním lepidlem na ocel co myslíte? popřípadě jakým. Bude to z jeklů díky Vašek

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

než to lepit, tak použít samořezné šrouby "TEX", nebo nýty. Bude to mnohem lepší a levnější

Kvalitní lepidlo na ocel?
moto*

Přesně tak, mechanicky spojit, možnosti je více. S různým lepením mám zkušenosti, i jsem různé speciální lepidla a tmely od Loctite prodával a samozřejmě to teoreticky jde, jednou jsem viděl na Veletrzích i slepený nějaký malý most. Pokud to ale má k něčemu být, je to velmi nákladné a chce i přesné postupy.

doplněno 19.05.14 22:35:

Možná by stalo za úvahu si slušnější kleště půjčit a nýtovat kvůli pevnosti nerezovými nýty průměr 5 mm. Běžné hlinikové trhací nýty jsou tak dobré na přidělání plechů, časem ale při určité námaze povolují. Nevím jak ten regál vypadá, sám bych asi použil klasiku, spoje šrouby.

klabanos
hodnocení

regály budou do spíže na potraviny a do technické místnosti pro různé drobné nářadí

klabanos
hodnocení

ty nýty nejsou špatný nápad, jen nemám nýtovací kleště. Ale ty by asi neměly být drahou investicí.

hodnocení

1x

Taky jsou variabilní sestavovací stavebnice regálů, kde jsou poličky jen zavěšeny na takových hácích.

betaraybill*
hodnocení

0x

To záleží. Viděl jsem před nějakou dobou dokument (asi emerika) kde zkusili nějaké ocelové nosníky slepit lepidlem a bylo to pevnější než svár a zkoušeli to tam pak i tahat a ten nosník praskl ne v místě slepení ale v běžném místě. Takže lepidla jsou, ale pochybuju, že je seženete. V hobbymarketech jsou takové ty klasiky typu chemoprén a podobné to slepí prd i když píší občas na těch lepidlech, že je to i na kov (pattex).

albatros498022*
hodnocení

0x

A co třebas dřevo místo kovu.

klabanos
hodnocení

Dřevo...hmm no nevím, bojím se, aby se časem třeba nějak nezačlo kroutit

skokycz*
hodnocení

0x

Jsem zámečník a kov bych nikdy nespojoval lepidlem , pokud to má za něco stát. Lepidla jsou dobrá věc, ale technologicky i fin. náročná. už vidím jak v tý spíži lepíte a stahujete svěrkama ty jäkly k sobě .. regál po regálu. Jak je tu už poraděno.. zapřemýšlejte a šroubový spoj je šroubový spoj.. nýty nedoporučuju.. na nýtování se totiž většinou svrtává na místě , takže špony a slušná manipulace s regály a nosnou částí.. je problém snýtovat něco většího v dílenských podmínkách tak aby to za něco stálo, natož ve spíži. Prostě předvrtat, event. vyrobit si podpůrný vinglíky , nakoupit šrouby, podložky a matice a hurá na to. Pro vaše účely stačí bohatě M6 nebo M8 šrouby.

doplněno 20.05.14 23:36:

A zkusil jste aspoň zapřemýšlet, jestli by jste tam dostal polotovary těch regálů? Myslím tím buď předvařená čela, a záda , nebo aspoň boky, a zbytek pak došroubovat... tedy vlastně jen propojit...

Právě, e ty polotovary tam nedostanu. Měil jsem to všechno několikrát a prostě to tam nevleze, bohuel take holt musím něco smontovat sám.To bude pakárna ale snad to nějak půjde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]