Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím vás, jdu si pro radu:
Potřebovala bych koupit mulčovací sekačku na benzín, kvalitní za slušnou cenu.
Vůbec se v tom nevyznám, a nevím jak na to, tak snad poradíte.
Jedná se o pozemek s 16% spádem, a polocha je cca. 1200m2. Ráda bych i kdyby měla regulaci rychlosti, nastavitelnou výšku sečení, aby se dala "složit", aby se nepřehřívala a mám obavy, kvůli tomu svahu, že to prostě v benzínu nepůjde, protože jsem slyšela, že se může zadřít motor a aby měla trošku slušný výkon. Vůbec nevím, jak ji mám vybrat, na co si dávat u sekaček pozor a v čem jsou úskalí. Bude to dárek, tak aby to nebyly vyhozené peníze. Rozmezí peněz 6000-10000.
Prosím poradíte? Já se v tom vůbec, ale vůbec nevyznám.
Děkuji.
Ahoj. Kolega jmhad už byl včera večer poněkud unaven, a proto ho omluvíme. Sekačku na káblík, bych možná použil na plochu tak 15x15metrů. Na jakoukoliv větší plochu bych použil (používám) něco s motorem kolem 6 koní , pojezdem a co největšíma zadníma pojezdovýma kolama. Jestli má kudla 48 nebo 51 cm, není až tak moc důležité. Důležitější je si nastávající pozemek k sekání projít se železnýma hráběma hroty nahoru a mít jistotu, že tam netrčí nějaký železo. Od toho vzniklé závady se nedají reklamovat. U toho mulčování se musí dvakrát seknout a zbírat a po třetí mulčovat. Tvrdí to ti, co to prý dělají. Potom se ta plocha může i křížem krážem přejet vertikutátorem. Na to je další samostatný stroj. Několika % spád bych nějak zvlášť neřešil. Zkrzevá toho špatného mazání čtyřtaktu, to by už musel být brutální náklon po delší dobu. Až ji budete vybírat, vyzkoušejte si u nich vyndávání koše z uložení ve stroji. S některými výrobky i renomovaných firem, v tomhle bývá potíž. Nenechte se klamat Moutfieldem s tvrzením, že když tu samou sekajdu, co nabízí oni seženete jinde levněji, že tu jejich vám dají za stejnou cenu. Výrobce jejich zboží ho dodává pouze jim. Je to obchodní trik. Když se pořád jen seká a zbírá do koše, dochází k odvážení i hlíny z pozemku a je nutné ji tam průběžně zase vracet. Po čase začnou jinak vylézat kořeny stromů ze země. Bože, trochu jsem se neudržel na uzdě. Ahoj.
Ahoj. Prosím o vysvětlení. Z jakého principu nedoporučuješ velká kola? Já to s těmi malými asi neumím. Furt mi zapadávají do děr v nedokonalém porostu, které pořád zasypávám a zarovnávám. Je toho moc. A používaný systém honím už 4 rokem a bez jakéhokoliv problému. Schopná sekačka nemusí stát 10 litrů, jako velkej HARRY, co ho používám. Dneska se dají sehnat podstatně levněji.
Vzhledem k nákladům jsem zavrhnul sekačku na benzin. Na hektarovou zahradu jsem zvolil elektrickou MTD 1800 Watů s pojezdem a mulčovacím klínem.Pochopitelně má i koš. Je to skutečně mašina se kterou jsem absolutně spokojen.Co jsem dříve sekal skroro dvě hodiny mám dnes hotové za necelou hodinu.Cena před dvěma lety byla 8000 + 1000 za kabel 50 metrů. Z ekonomického hlediska sice nevím ,kolik stojí hodina práce s benzinovou sekačkou ,ale určitě si litr vezme- litr benzinu a oleje vyjde cca na 40 Kč. Já mám spotřebu 2 kWh po 3 Kč,tedy posekám zahradu za 6 korun.
@pest: A stačí mu jen 50 m kabelu ! Jen bych dodal, že každý nemá u pozemku elektřinu. A třeba sekání s kabelem okolo ovocných stromů bude také lahůdka. Já bych volil benzinovou sekačku s pojezdem a mulčováním, raději větší výkon. Nastavení výšky sečení je samozřejmostí. Nechte si poradit v odborné prodejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.