Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové omítky v bytě? Ano nebo ne?

Od: marketa27 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den všem,

koupila jsem si starší byt (min. 50 let) a řeším dilema zda jen vymalovat a nebo dát pryč i omítky a dát nové. V bytě se kdysi topilo kamny na tuhá paliva, teprve až v posledních letech v něm byly instalováno nové topení včetně radiátorů. Je možné, že se v bytě i kouřilo, což mám zkušenost, že se natáhne i do omítek. Nyní to cítit není, ale stejně mám obavy, zda v omítkách nemohou být nějaké škodliviny a zda by nebylo lepší dát úplně nové (pro lepší pocit a také proto, že trpím alergií a nemohu být v prostředí v němž se kouří/kouřilo). Řešili jste podobný problém? Případně za jakých okolností byste se vy rozhodli pro nové omítky? Předem všem děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Nové omítky zdá se odstraní mnoho problémů(kouření) ,ale bude to zcela určitě značně nákladné.Od laika je neschůdné si to udělat sám,musí to dělat odborná firma.Podle mých zkušeností bych byt vytapetoval.Na trhu jsou strukturní tapety,které se po nalepení podle vkusu majitele bytu vymalují různými interierovými barvami.Před tím by stačilo zdi jen srovnat vytmelením a vybroušením.

JABRAKA

jhio
hodnocení

0x

Vymalováno máte za pár hodin a za pár korun. Nové omítky jsou podstatně dražší, pracnost je v násobcích a špíny ani nemluvím. Nová omítka váým nepřinese nic, než dobrý pocit. Pokud budete dělat omítku, pak udělejte i elektriku a TV rozvody.

pedi
hodnocení

0x

pokud se v bytě dlouhodobě kouřilo a pokud jste navíc alergická, určitě bych omítky dala nové. V našem novém bytě jsme v některých pokojích taky udělat novou omítku, předchozí majitelé, totiž vše řešili tak nějak svérázně (např. když vyměňovali okna, nechali si nalepit nové parapety přes ty staré) no a nejspíš nikdy předtím neoškrábali barvu, protože když jsme chtěli nově natřít stěny, dělaly se trhliny a upadávaly velké kusy dřívější barvy, tak jsme tedy vše oškrabali, načež jsme zjistili, že někde omítka ani není... upřímně, byla to "radost" ... doporučuji tedy, pokud se jedná o starší byt ty nové omítky udělat, lépe teď, než kdybyste to museli řešit až budete nastěhovaní :)

hodnocení

0x

Musel bych vidět zda je nutno okopat omítky a provést nové,avšak vzhledem k alergii jak píšete,asi bych nechal (já si udělal sám) jen a pouze nově naštukovat po předchozím oškrábání malůvky !Dle mne by to mohlo stačit! a vyšlo by to daleko rychleji a levněji než kompletní omítky!

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Omítky nechte jak jsou.Otloukat a dělat nové příjde na hodně peněz.Použíjte nátěr ETERNAL IN stop. Je určen právě omítky jsko jsou Vaše.Povrch omítky musí být očištěn,odmaštěn a nesmí se drolit.Nátěry se dělají dva.Sehnart se dá v hobby marketu Bauhaus nebo Hornbach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]