Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Číslo popisné a číslo bytu - max.počet znaků?

Od: petrf* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu, jaký je maximální počet znaků pro číslo popisné - asi 4? (např. č.p. 1260). Může mít č.p. i pět znaků (např. 12605)?

Jaký je maximální počet znaků u čísla bytu v domě - asi 3? (např. č.bytu 125) - asi dům nebude mít přes 999 bytů?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Osobně jsem nad tím nikdy nepřemýšlel, ale selským rozumem vzato, proč by někdo měl takovouhle věc upravovat či nařizovat. Ať to má číslic libovolne.
I když uznávám, že se vždycky může najít nějakej byrokrat, kterej potřebuje dokázat svoji potřebnost a tak dokáže vymyslet neuvěřitelný ptákoviny.

iz*
hodnocení

0x

K jakému účelu to potřebujete? Podle mne záleží na tom, s kým právě budete komunikovat. Já např. bylím v bytě s dvouciferným číslem, které přebírají dodavatelé energií. Pokud komunikuji s družstvem, musím číslu bytu předřadit č.p...

petrf*
hodnocení

Přesně tak, potřebuji generovat variabilní symboly pro úhrady nájemného podle pravidla č.p. + č. bytu + pořadové číslo nájemní smlouvy pro daný byt, podle vyhlášky může mít variabilní symbol maximálně 10 cifer.

Proto ověřuji, zda nemůže dojít k situaci, kdy by došlo na větší počet cifer (11, 12).

Příklad: č.p. 1289, č.bytu 156, pořadí smlouvy 3

Variabilní symbol: 12891563

iz*

Já si myslím, že by kombinace č. bytu + č.p. měla stačit. Většina lidí asi má vše v pořádku a ke starším smlouvám pravděpodobně nic nedoplácí. A číslo pořadí smlouvy můžete mít ve svých materiálech, nezahrnovat je do variabilního symbolu. Tak byste se měla do 10 znaků vejít.

hop®
hodnocení

0x

Souhlasím s Vaší teorií, číslo popisné max do 9999, číslo orientační max do 999.

S tím číslem bytu bych se nehádal, pokud jde o vícepatrový barák, tak je v čísle bytu někdy zakomponováno i číslo patra, kvůli lepší orientaci. Ve dvanáctipatrovém paneláku volím u vchodu (na elektronickém vrátném) číslo 0307 pro sedmý byt ve třetím podlaží a 1102 pro druhý byt v jedenáctém podlaží. Samozřejmě tam nejsou tisíce bytů...

doplněno 19.05.14 21:56:

... číslo popisné a číslo bytu si dejte do S.S., to se nemění, do V.S. si pak dejte pořadí platby nebo konkrétní číslo faktury, bude to pro všechny jednodušší a průhlednější...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]