Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou omítku?

Od: dery* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,
mám na dvoře zeď (není to zeď domu), která je původně z kamení a cihel apod. Teď byla natažena lepidlem, aby se povrch vyrovnal.

Chtěl bych na to nějakou omítku, ale nevím jakou. Nemyslím nějakou barevnou nebo silikát, silikon apod., jde mi o "základní" omítku, tak bych to chtěl nechat, na to by už nic nepřišlo.
Před časem jsme už něco podobného dělali (natahovali jsme budku na plyn před barákem), ale bohužel nevím, co to bylo za omítku, nepamatuju si.
Díval jsem se na internet, ale bohužel nevím rozdíl mezi jádrovou omítkou a štukovou...nechci, aby byla šedá, jako je stávající lepidlo na zdi, ta omítka, kterou jsme měli tehdy byla světlá a jemná.
Jakou tedy koupit?
Děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ve venkovních podmínkách nemá na lepidlo přijít štuk!Jedině některou z pastovitých omítek (silikonová,silikátová,silikonsilikátová...) výrobce si vyberte dle ceny. a barvu zvolíte dle sebe-základní bez probarvení bílá.Osobně mi přišla dobrá od Weberu a TEx color

doplněno 19.05.14 10:09:

jádrová je normální omítka na kterou se teprve natahuje štuk! takže jádrovou nee ,to jste pak neměl dávat stěrku z lepidla!

dery*
hodnocení

Na budce před barákem je omítka už několik let a v pohodě...nevím, co je zač, natahovaly se bílé "cihly", omítka je jemnozrnná a světlá (bílá až světle béžová). Byla to normální omítka z pytle, žádný silikát apod.
Nic takového tam dávat nechci, chci jen trochu "udělat hezčím" to lepidlo, protože nechci mít šedou zeď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]