Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat zda mohu akrylátovou vanu (RAVAK magnolia PU plus) usadit pouze obezděním ze všech stran z pětky itongu a podezděním ze spoda, aniž bych musel dávat podpěrné nohy.. (zapomněl jsem je objednat ).
Také jsem se nikde nedočetl co dát mezi itong a vanu, lepidlo? Někde jsem četl že se časem utrhne protože ani minimálně nepruží a pak je vana pouze položená na pevném podkladu. Nebo dát pěnu? Chtěl jsem původně celý prostor pod vanou vypěnit, ale někdo mi zase říkal, že mu vana po čase začala vrzat
Děkuji předem za názory.
pod vanou mám rovný beton a myslel jsem že si výšku chytnu nejprve vyzdením okolo pětkou itongem ze tří stran (mimo přední) vanu položím na tu pětku a pak podezdím ze spoda...
ok asi je tedy objednám.. jj na otvor k sifonu jsem myslel, ale díky za připomenutí.
A máte někdo zkušenost s tím vypěněním pod vanou, vrže to?
Díky
Nevrže, dělal jsem to pod masážní vanu u přítelkyně. Vana na nožičkách (rámu) pod ní jsem narovnal zbytek Ytongu a cca 3 cm vypěnil. Už je to 8 roků a nic nevrže. Obezdíval jsem desítkou, nahoře trochu seříznutou z prostoru od vany. U sebe jsem tam zase nasypal zbytky polystyrénu a dopěnil a taky nic nevrže. To mám už 15 roků.
Sice mám pod vanou i podpěrné nohy (bylo to jednodušší při vyrovnávání), ale i uprostřed na zemi tenký igelit, lepidlo, 10 cm Ytong, lepidlo, 2 cm XPS polystyren, tlustější vrstvu lepidla a do něj vmáčknutou vanu. Okraj vany mám celý podezděný až těsně pod rantl a na něm opět vrstva lepidla. Lepidlo jsem dal hustší, aby nějak samo nekleslo a vana měla oporu. Při sednutí na okraj vany před montáží se okraj lehounce prohnul, po zazdění ani o prd. Zbytek prostoru vyplněn zbytky polystyrenu (abych ušetřil pěnu) a PUR pěnou. Jako výhodu podpěnění vidím také fakt, že vana se na bocích při zatlačení rukou neprohýbá a drží opravdu pevně, předtím ano. Také mám Ravak, vana se takto ani nehne, nic nevže, doposud žádný problém. Podpěrné nohy tam jsou teď vcelku zbytečné, takže pokud to i bez nich dáte do roviny, tak nevidím problém. Nezapomenout na volný prostor kolem sifonu a přepadu, aby se případně dal vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.