Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lakovaný nábytek-zkušenosti

Od: lendak* odpovědí: 5 změna:

Ahoj máte někdo doma nábytek lak-lesk?...zajímá mě jak to vydrží ohledně loupání se...Viděla jsem v lesku nábytek na prodejně a místy oloupaný byl.:/..díky za každý názor/zkušenost

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tím myslíte to, že se z nábytku odlupuje lak? No to musela být nóbl kvalitka *smich*

Ale vážně - lesk je dost náročná povrchovka nábytku, která se nedá dělat v garáži, chce to mít slušné vybavení a zkušenosti. Ovšem z technologického hlediska je to stále vícevrstvý lak, takže riziko odlupování je stejné, jako u jakéhokoliv jiného laku.

Ale z praxe - rodičové měli ve vysokém lesku ložnici z roku 66 - dodnes slouží, přežila několikeré stěhování. My jsme měli obývák z roku 90 ten byl kombinovaný - vysoký lesk a masiv mat - taky bez problémů, loni jsem z dvířek vyházel původní panty s plastovými miskami a dal nové panty, stěna šla ke známému - taky no problem. Realizovali jsme vvícero interiérů prodejen - zejména parfumerky a pod ve vysokém lesku a taky se nic neloupe.

Problém vysokého lesku není v loupání laku. Je však náročný na výrobu a stejně tak na údržbu - je na tom vše vidět a pokud máte menší děti, tak máte o zábavu postaráno - ten povrch je přímo magicky přitahuje a nepřestanou, dokud neopatlají vše do výše, do níž dosáhnou.

lendak*
hodnocení

tak to jsem ráda...že se neloupe...))...jsou ale vhodné poličky v lesku např .do koupelny?..:D

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, máme pár kousků doma, ale předválečnou výrobu. Lak je v pohodě a nic se neloupe.

Ovšem, moc praktické to není, protože je na tom vidět každý otisk palce. Ale, když se vyleští, tak je to nábytek hezký. Jinak, pokud se lak loupe už na prodejně, tak je asi jasné, že to nekupovat.

To si myslím o současném nábytku obecně - předražená nekvalita. Asi je lepší kupovat po částech starší kousky a sladit dohromady. Jenže, na to musí mít člověk čas, štěstí a estetické cítění. Zdravím!

doplněno 19.05.14 10:34:

lendak - do koupelny si to nedovedu moc představit. Nepraktické na údržbu a ve spojení současné nekvality s větší vlhkostí vzduchu - nevím. Do koupelny snad raději plast, drátěný program nebo sklo (to se také "umatlá").

doplněno 19.05.14 14:27:

lendak - to můžete. Lepší je ten drátěný program (pod tímto výrazem to lze dohledat). Ten je buď v nerezu nebo i ve smaltu (spíše pro kuchyně) - a vypadá to slušně, může se to kupovat po částech a kombinovat.

lendak*
hodnocení

Ben: ..hm..navíc dřevo pracuje a ve vlhku nevím nevím...co dát do koupelny poličku z kovu natřenou nátěrem?

hodnocení

1x

Já si myslím, že konkrétně nábytek do koupelny je speciálně vyráběn do vlhka. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]