Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl bych otázku na místní stavaře. V televizi jsem dnes viděl reportáž o kamenných kobercích. Ve své podstatě jde o štěrk/kačírek malé zrnitosti smíchaný s 2složkovou epoxidovou pryskyřicí, který se položí na zpevněný povrch a slouží jako podlaha v interiéru i exteriéru. Na internetu jsem našel větší množství firem, které toto řešení nabízejí, ale jak už to u služeb bývá, cena není až tak příznivá jak bych si představoval, a rád bych si proto koberec udělal svépomocí.
Rád bych se Vás tedy zeptal, jakou 2složkovou epoxidovou pryskyřici byste mi mohli pro tento účel doporučit. Měla by být v rámci možností čirá, dostatečně pevná, odolná mrazu, soli i UV záření (= barevně stabilní) a samozřejmě v rámci možností netoxická. Rád bych nějakou "obyčejnou", která by k tomuto účelu mohla posloužit - na internetu jsem našel výrobky Polycol 117 a Polycol 123, které jsou ale dodávány přímo k tomuto účelu, a proto si myslím, že budou dražší než ty "nespecializované"(ale je to jen má domněnka - v pryskyřicích ani jejich cenách se absolutně nevyznám).
Mnohokrát děkuji za drahocenné rady!
mě osobně se nezdá 300kč. za m2 hodně. cena cca. jako laminát.podlaha, nebo keramika. v práci nám opravovali v podlahách diletační spáry a mísili bílý písek s pryskyřicí. když jsem se jich ptal na nějaké podrobnosti, tak ta pryskyřice je prý pěkně drahá
Dobrý den, taky mne zaujal kamenný koberec, tak jsem se po možnostech podívala na netu. Při objednání je v dodávce jak kamenivo ( 25 kg ), tak i příslušna dvousložková pryskyřice ( 0,98 pryskyřice + 0,42 tvrdidlo ), není nutno hledat alternativní. Jedno balení vystačí při vrstvě 1,4 cm na 1,25 m2, při vrstvě 2 cm na 0,85 m2. Cena je podle vybraného dodavatele kolem 400,- za balení s DPH. Už se na pokládku vlastními silami necítím, takže si objednám i tu a zaplatím cca 300 - 350 Kč/m2 i s dopravou. Je to sice dost, ale mně se to určitě vyplatí.
doplněno 19.05.14 11:38:Já budu mít kamenný koberec v exteriéru, do interiéru by se mi to moc nezdálo. Dvojnásobek pryskyřice zřejmě musí být pro vytvoření hladkého povrchu, aby byla snadnější údržba, ale stejně bych si to nikam nedala.
Už mám objednáno a potvrzeno, jen jsem se musela smířit s vyšší cenou ( hlavně doprava ). Za 1 m2 => dodání + položení + doprava cca 1000 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.