Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kování k balkonovým dveřím

Od: brodzi* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na balkonové kování. Máme zde plastová okna i dveře a spoustě lidí se stalo, že u balkonových dveří se ulomí horní kování, takže dveře jdou pouze vyklápět a když se otevřou, tak se naklánějí, protože drží pouze na spodním pantu. Ty dveře jsou značky Toro. Majitele jsem se ptal zda má číslo na tu firmu, která ty dveře dělala v bytě ale poslal mě do míst s tím, že si to mám zjistit sám. Rád bych se zeptal zda tedy s tím máte zkušenosti a kolik takové kování cca stojí. Zda jde koupit jen tu jednu chybějící část nebo zda se to řeší jinak. Já totiž ani nevím jak to má správně vypadat když to tam nebylo po předchozích nájemnících. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

Moc nerozumím poměrům. Vy bydlíte v pronajatém bytě a řešíte tohle a majitel bytu Vás poslal do oněch míst? Asi bych ho taky poslal do oněch míst a šel jinam. Představa, že s tímhle člověkem budu řešit jiný třeba i horší problém by mě děsila.

Jinak po obvodu kování by mělo být vyražené jméno/logo výrobce s tím bych zkusil oslovit firmy vyrábějící plastová okna a dveře.

brodzi*
hodnocení

No majitel řekl, že jsme to udělali prý my a na své náklady si to máme opravit když jsme si to zničili. Ale to není pravda. Každopádně ten člověk je vyhlášený svou arogancí. Jinak na dveřích je leda Toro GR2209H 2201-2400. Z toho jsem nic nevyčetl. Navíc se míníme odstěhovat a kromě toho tady v tom bytě je všechno ve stejném a nebo lepším stavu. Takže ještě bych rád také viděl vratnou kauci. A ta je trochu vyšší než jen kování.

milan23*
hodnocení

0x
Nám se stalo přesně to samé, také v podnájmu, ve smlouvě jsme měli že opravy v bytě platíme do výše 1000kč. Okna ale byla v záruce takže přijel servisák od firmy a za 15 minut opraveno.Zařizovalii jsme si to sami(logicky, majitel bytu neví kdy budeme doma) Předseda SVJ nám dal jméno dodavatele.
brodzi*
hodnocení

A to byly dveře Toro? Můžu se ještě optat kolik to cca stálo? Rád bych Vás poprosil o firmu u které jste si to nechal opravit, pokud je najdu na netu a budou někde v okolí Brna.

doplněno 18.05.14 11:21:

Aha. Koukám, že okna byla v záruce. U nás již nejsou.

milan23*
Značku nevím, ale měla pravoúhlé hrany( nozaoblené) rámů.Strašně špatně zvukově izolovala o tepelné izolaci by mohl vypovídat náš účet za topení.A u balkonu pořád vypadávaly ty malé ,,okapničky" dole jak je odvětrávání skrz rám či co. V bytě u rodičů ten horní pant( u podstatně kvalitnějších oken) zlomila bouřka a platili něco kolem 500 i s prací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]