Nejste přihlášen/a.
Pěkně zdravím všechny rádce,
jaký máte tip na dobrý čistič průchodnosti trubek -- umyvadlo? Potřebuji, aby mi rychleji odtékala voda, trochu ucpáná trubka a sifon. Děkuji
já mám dobrou skušenost s přípravkem FREDY 500g je to granulovaný čistič kupuju ho v drogerii DM postup nejdříve zalejem odpad vroucí vodou stčí 1litr potom nasypeme do víčka od přípravku bohatě stačí nasypat 4plný víčka do odpadu a po 10minutách opět zalijeme vroucí vodou a je to já jsem s tím spokojenej stojí to 53kč a mám celých 500g mám skoro na pul roku takže doporučuju
Sifon bych včistil rozebráním,a s tím čističem opatrně.Taky jsme ho používali cca.20 let. Až jednou se rozlepilo potrubí v šachtě. Kolega v práci to trochu předávkoval a odpad se mu rozpojil na více místech.Ty dnešní se už nelepí a ani nejdou nahřát spojují se přes gumový kroužek ty asi vydrží více.
Ahoj. Než něco hned krtkovat, šlo by použít postupy co jsou zadarmo. Odšroubovat dolní čistící víčko a odstranit tam napadané usazeniny. Tím se pozná, jak moc to tam je mastné. Ještě více se dá uvidět sundáním celého sifonu. Na kolik je zanešená ta vodorovná trubka do zdi. Na tuky je nejlepší občasné masívní prolití odpadu velmi horkou vodou. Když se povolený, odtavený tuk posune do potrubí s větším průměrem a hlavně do těch svislých, máte v bytě vyhráno. Krtci s NaOH se spíše používají na ucpávky z vlasů a chlupů.
Děkuji všem za dobré tipy. Koupím si hydroxid sodný. Rozmontování sifonu je spíše mužská práce, v tom se nevyznám, raději zkusím prolít a rozpustit usazeniny. Odtok se zpomaluje, takže NAOH by měl zabrat
doplněno 18.05.14 20:23:humbucker -- zvon mám a používám
Ahoj. A než to uděláš, nebo to uděláš, tak si vem gumový zvon a taky si s tím svinčíkem můžeš trochu pohnout. Ale, ne jako v té blbé reklamě v televizích. Napustit vodu, přiložit zvon na dno umyvadla-vany na odpadní cedníček a rozumnými rychlými pohyby poškubnout obsahem sifonu. Není třeba cákat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.