Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátor vypínač

Od: xlvcm* odpovědí: 7 změna:

Jakej vypínač pro koupelnový ventilátor klasickej nebo tlačítkový používaný také jak tlačítko zvonku mam ventilátor s časovím doběhem 3-20minut uvnitř venitátoru jak ho zapojit jenom aby se zapl a za 5minut vypl.V práci to bylo na klasickej vypínač ale jak to nevím,nebo to jde i na schodištový nebo dvojitý?

doplněno 17.05.14 20:58:

Ten ventilátor je novej , v práci kde sem dříve pracoval tak tam byl ventilátor a ten byl na dvojtlačítkový vypínač,jeden fungoval na zapnutí a druhej nefungoval na nic (na světlo tam byl zvlášt vypínač )a pak se ventilátor sám vypl.

Je to tento ventilátor

e-vetrani.cz/...

doplněno 29.05.14 13:46:

takže dva vedou přímo do ventilátoru a jeden který vede takto :

Ventilátor vypínač

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

1x

Taková ventilátor je lepší koupit /cca 800,-/. Instaloval jsem jich již několik na WC v různých zařízeních /hotel,restaurace/. Tam se dá nastavit varianta - funkce závislá naí světle či jeho zapnutí a délku provozu po vypnutí světla /nebo něčeho jiného/

ventilator

Já to řešil ventilátorem s roletkou, tím zvonkovým (vracecím) vypínačem a časovačem pod vypínač. To samé bude nainstalované v tom ventilátoru s roletkou, takže ano, ten vracecí vypínač, tím cvakneš, rozjede se ventilátor a na něm nastavíš šroubovákem čas po kterým se má vypnout. Bacha hodně záleží na tom, co je tam za časovač, existují i takové, že se za určitý čas zapnou, ale nevím, jestli by se dávali přímo do ventilátorů.

olaf71*
hodnocení

0x

jestli jsem si dobře všiml při výměně ventilátoru s doběhem, tak z obyčejného vypínače je ovládán ventilátor a další fáze je stálá. takže do ventilátoru jdou tři dráty.

xlvcm*
hodnocení

v něm je časovač na vypnutí já potřebuji jenom vypínač ale nevím jakej pod ventilítorem mam zasuvku kterou nahradim práve vypínačem nebo tlačítkem ze které povedu proud do ventilátoru

xlvcm*
hodnocení

Časovač nepotrřebuji ten je už je v ventilátoru jeno vypínač takto to chci zapojit půjde to tak?

Ventilátor vypínač #2

Záleží jaký časovač tam máte. Z uvedeného zapojení půjde ventilátor pouze, když bude sepnutý vypínač. Doběh představuje přivedení další fáze.

doktpr365*

Mělo by to tak jít,L-přímo do ventilátoru,LT-přez vypínač a N.

Tady máš nějaké zapojení ventilatory.cz/...

doplněno 18.05.14 14:31:

Podle toho odkazu co jsi dal,dej L na přímo a přerušuj T

e-vetrani.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit světlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]