Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí předělání na dvousazb. elekroměr?

Od: davidm* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

máme malý domek, který je připojený jednosazbově.

Jelikož chceme ohřívat vodu elektřinou rád bych sazbu D26, která je dvousazbová.

Jsem vyučený elektrikář (ačkoliv jsem v oboru nikdy nepracoval), ale dovedl bych si zapojit přepínač nízkého tarifu, přepojit na něj bojler, který by byl blokovaný mimo dobu platnosti nízkého tarifu. A natáhnout vodič mezi elektroměrem k přepínači nízkého tarifu v jističové skříni. Revizi by mi udělal revizní technik za 500kč. Ale nezjistil jsem kolik si pak berou chlapi od energetiky (nebo ČEZu?) co příjdou vyměnit elektroměr za dvou-sazbový.

Kolik to asi stojí?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

Jen bych Vás upřesnil pokud chcete jen ohřívat vodu bojlerem dají vám sazbu D25d ne D26 ta je až pro další spotřebiče. Ptal jsem se na změnu z D25 na D26 a tohle z toho vyplynulo.

Podle mě to přijdou vyměnit montéři z EONu či ČEZu vy do elektroměru zasahovat nesmíte. A nejlrychlejší a nejpřesnější odpovědi se určitě dočkáte pokud zavoláte či napíšete na dotyčnou společnost.

hodnocení

0x

Výměna el.měru nestojí nic jen Vám zvednou platbu za jistič. Základní D02 je 82Kč s dani a Váš nový D25 127Kč měsíčně.Samozřejmě bude muset být nová smlouva. Dnešní nové digitální el měry už tu druhou sazbu mají zabudovanou.Jen neni zapojena.

doplněno 16.05.14 17:19:

Do 25A třífázového jističe se neplatí nic až nad 25A Výměna jističe za stejný se neplatí ani za blomby,Výměna jističe za větší A do25A se také nic za blomby a dpravu neplatí,ale už musí být nová revize .Samozřejmě si jistič a práci musíte zaplatit.Před 5 měsíci jsem mavyšoval z 22A na 25A jistič. Nezvedli mi ani sazbu za jistič neboť to je cena za 20A až 25 A Jen jsem musel mít novou revizi a smlouvu u ČEZu.Důvod uváděli navýšení amper. Po telefonu do ČEZu poruchová služba jsem nahlásil vadný jistič povolili utrhnout blomby a dohodli se na termínu kdy příjde jejich technik to zablombovat.

111®
hodnocení

0x

je dobré vědět, že každý 1A/3f stojí jako rezervovaný výkon 500Kč, a od toho si oděčtěte jednofáz 1A/200,- avíte co bude minimální náklad jednorázový. Př. 3f/20A=10000,- minus 1f/20A = 4000,- =6000,- za přechod na 3f bez změny jističe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]