Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava omítky - štuk

Od: martin1* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, na domě nám časem opadla omítka (cca 2x1m) a chystám se jí nahodit. Budu postupovat tak, že nejprve oklepu nedržící omítku, košťátkem ometu, navlhčím a špricnu - asi košťátkem, zkoušel jsem to i lžící, ale moc mi to nešlo... Dále nahodím omítku a stáhnu latí do roviny s okolní zdí.

Jak mám pak nanést štuk, když opravená omítka bude rovnoběžná s okolní? Po přidání štuku by se pak už přece vytvořila boule...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Správná otázka, Dělá se to tak, že na delší lať se přibije asi půl metru dlouhý pruh plechu, který o 3 milimetry lať přesahuje. Pak se hrubá omítka strhává vyčnívajícím plechem, čímž dosáhneme 3-milimetrvého zahloubení. Pak už je snadné dát štuk přesně do roviny.

martin1*
hodnocení

Aha, takže rovnou stáhnout latí s tím plechem nebo nejprve stáhnout latí do roviny s okolní zdí a až omítka zavadne, tak "seškrábnout" latí s plechem?

Čau, šeškrábni to, až hrubá omítka trochu zavadne.

hodnocení

0x
Jestli už to máte prostříknutý tak nic, jinak bych ještě před tím prolil to původní jádro penetrací aby se zpevnilo. Flaška stojí 80kč to nikoho nezruinuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava štuku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]