Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat dřez do linky

Od: danyb* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, může mi někdo poradit. Jaký dřez / materiál a tloušťku / a hlavně velikost a hloubku dřezu koupit do kuchyňské linky malých rozměru , tvar L. Baterii vpravo anebo vlevo. Jsem pravák

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zkuste i do linky malých rozměrů zakomponovat nerez dvojdřez široký na celou hloubku pracovní desky. Teda těch 60 cm. Zadní okraj má zdvižený, voda rozstřikovaná při umývání nádobí nezatéká za prac. desku ani pod okraje dřezu jako u toho menšího, zapuštěného do výřezu v desce. Tam po jisté době, přiměřené kvalitě materiálu a kvalitě a poctivosti řemeslníka dřez montujícího, zatétkající voda dřevotřískový materiál rozmočí, nabobtná a rozpadne. O plísni ani nemluvím.
Čím menší dřez, tím více vody okolo něj. Tím méně místa na špinavé nádobí.
Myčka se asi nevejde.

hodnocení

0x

do malé kuchyně bych použil silnější nerez, dostatečně hluboký a ne moc malý, špatně se v něm pracuje

doplněno 16.05.14 11:04:

pod rozměr cca 480x480 bych nešel, třeba tady

ironstyl.cz/...

doplněno 16.05.14 11:08:

vybrat je možno i zde

drezy-baterie.cz/...

alusska*
hodnocení

0x

Poradím Vám jen ohledně materiálu - volila bych takový ten plastový - co vypadá jako kamený - nevím přesný název. Je to praktické, že Vám o to necinká nádobí a vypadá pořád čistý - narozdíl od nerezového, na kterém jsou vidět zaschlé kapičky. Je trošku dražší, ale určitě se Vám to uživatelsky vrátí :). Při stavbě mojí nynější kuchyně jsem šetřila, dala nerezový a teď mě to mrzí. Takže přeju šťastnou ruku a nešetřete na nepravém místě - dřez se používá dnes a denně.

Viděl jsem ve třech domácnostech dřezy z umělého kamene a ani jeden se nechoval tak jak uvádíte. Ono je to krásné naleštěné na prodejně ale praxe je jiná. Chytá se na to mastnota a kvůli tepelné setrvačnosti v tom rychle stydne voda takže ji musíte furt dopouštět.
Zlatý nerez.

rv*
hodnocení

0x

To záleží hlavně na vás a způsobu, jakým je kuchyň využívaná. U nás se hodně vaří a peče, proto bylo důležité, aby se do dřezu vešel i pečící plech. Vyhrál velký jednodřez z nerezu a spokojenost.

hodnocení

0x

Já, než jsem si pořídila myčku, jsem toužila po dřezu s malým odkapávačem. Stále je něco umytého a pro jeden hrneček, talířek a lžičku vytahovat velký odkapávač nebo útěrku?!

doplněno 17.05.14 06:56:

Kohoutek bych dala vlevo, pokud jste pravák. Pípa překáží při mytí pravou rukou.

pohanka*
hodnocení

0x

Linka malých rozměrů? Vemte metr a dejte sem míry! Mám zkušenosti se smaltovaný, kulatým, tmavě hnědým dřezem u kuchyně Mokka. Vzhledově i údržba je u takového dřezu dobrá, jsem s ním spokojená. Dá se v tom mýt nádobí, ale není to žádná pohoda je to trabant, ale funguje velmi dobře, musí být odkapávač, nádobí se oplachuje pod tekoucí vodou. To nerezový dvojdřez v kuchyni Linea /všechno starší typy kuchyní, ale byly časté/ je již mercedes. To nádobí se myje úplně v pohodě. Takže za mě jak praví Hejkal, nešetřete a dejte nerezový dvojdřez. Pokud vaříte, tak to jenom oceníte. Baterii asi vpravo, pokud jste pravák. Berte nejkratší cestu k páce, nebo kohoutkům. Já jsem levák, ale kohoutky mám v prostředku. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]