Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi někdo poradit. Do nového panelového bytu na okna dát žaluzie anebo barevné rolety. Orinetace, jeden pokoj východ, jeden pokoj s balkonovými dvěřmi na západ.
Viděla jsem rolety z JYSKU anebo z IKEA a jsou hezké.
podívejte tady
doplněno 16.05.14 10:55:doporučuji rolety; ale ty z IKEA bude asi trochu problém upevnit na plastová okna; poptal bych výrobce žaluzí (rolet) v blízkém okolí i s montáží
ani jedno,po letitých zkušenostech jsem vše vyházel a pořídil venkovní žaluzie.cena je kapku vyšší ale výhody zvýtězily.stíní to,v létě vám to odráží teplo,vnitřní vám právě ohřívají místnost.neřešíte prach a lanka v místnosti ,a chrání okna
ale jedná se o panelový byt, v tom případě venkovní žaluzie asi těžko, snad když už tak celý barák, ale i tu by byl problém s povolením
Panelový nepanelový. Staré či nové okna nehraje roli. Já mám na státních oknech orely asi 15 let a není nic dokonalejšího. Všechny žaluzie se mohou jít zahrabat.
Roleta je dokonalá věc. Chrání proti hluku, světlu, proti komárům, proti dešti, prostě super věc. Mám ji i na jižním okně a když bylo venku 30 stupnů na slunci udržovala stáhnutá krásných 22. Teď město měnilo okna ze starých na plastové, absolutně bez problému se to přehodilo. V dětském pokoji jsme si pořídíli stahovací žaluzie dovnitř na okna a je mi z toho na zvracení. Neslouží vůbec k ničemu. Jen lehce zastíní, teplotu nesníží a ještě se lehce poškodí.
Doporučuji venkovní rolety. Cena je sice kolem 10.000 ale vyplatí se to.
Takové ty z JYSK jsou ale spíše na vyhození.
Přeji hezký den.
Abych nezapoměl, mám to na okně i na balkonových dveřích ...
p.s. není nic lepšího když vyjde slunce a svítí vám po noční do očí. Stáhnete roletu a máte v místnosti pulnoc. Otevřu okna aby proudil čerstvý vzduch ... paráda. Stejně jako na sledování filmů ... Navíc se přez ně tak lehce nedostane zloděj ( nemluvím o tom nesmyslu z IKEA, na to stačí otvírák na plast)
V životě jsem měla i rolety i žaluzie, tmavé i světlé. Roleta prostor uzavře a jakoby zhasne světlo. Žaluzii mohu natočit na stínění i na úplné uzavření. Když je hodně tmavá, místnost taky uzavře, opticky zmenší a hodně zatmí. Když je světlá, zastíní, ale nezatmí a prostor neuzavře, neudělá z místnosti celu. Já, za svoji osobu jsem zvolila žaluzie v barvě vanilky. A dobře jsem udělala.
Dobrý den,
také si chci domů pořizovat římské rolety. Četl jsem si o nich něco tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/Rolety. Do ložnice bych chtěl ty žluté (hodí se nám k vymalování a tak celkově). Chtěl bych vědět, zda máte s tímto e-shopem někdo zkušenosti (popřípadě zda mi můžete doporučit nějaký jiný)? Děkuji moc za jakýkoli tip.
Včera jsem nakoukla ke kadeřnici, kde měli čerstvě nainstalované roleta den a noc. Paráda! dopos.cz/... Pozor na ty římské rolety. Zmenší okno, budou-li vytaženy a strašně budou za chvíli zaprášené.
doplněno 29.07.14 11:26:Je pravdou, že v místosti nebyla úplně tma. Ale to se od rolet proti slunci ani nechce. Ty neprůsvitné proužky se dají posunout tak, že na sebe navazují nebo vůbec. Jen slunce nepropustí. Určitě záleží i na barvě. Jen si uvědomuji, že se spuštěnými nejde otevřít okno dokořán.
minulý týden jsem objednával jak rolety tak žaluzie..vnitřní do bytu... žaluzie mám wc, kuchyň, chodba a látkovou roletu den/noc mám ložnice a obývák...tohle musí být vše zakázková výroba, protože 95% lidí nemá okna typizované podle toho co je v hobby marketech
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.