Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje matka žije ve státním bytě. Já žiji v nájemním bytě, kde mám též trvalé bydliště. Kdybych se z bytu odstěhovat a přistěhoval k matce (je už starší a potřebuje pomáhat), dostal bych v tom státním trvalý pobyt. Bojím se, že kdyby se jí něco stalo a její nájemní smlouva zanikla, že mě vystěhují. Díky.
Nevystěhují vás ze dne na den. Mrkněte třeba sem pro akuální informace: mcpraha16.cz/...
doplněno 16.05.14 09:46:Jinak jsem mrkul do nového OZ a stále platí, že nájemní smlouva se prodlužuje maximálně o 2 roky, pak zaniká. Výjimkou jsou případy, že byste měl méně než 18 let nebo více než 70 let.
sice neodpovídám na dotaz...jen doporučím ať si mamina zažádá o příspěvek na péči (pokud už teda nemáte). Stačí vyplnit formuláře, nechat mamce podepsat a zanést s vaší i maminou občankou na odbor soc. služeb úřadu práce. Pak za mamkou přijde úřednice na tzv. sociální šetření (poptá se s čím je třeba mamce pomáhat...) + návštěva praktického lékaře kvůli zhodnocení zdrav. stavu.
Příspěvky jsou I.stupeň 800kč II. 4000kč III.8000 IV. 12000kč. Kdybyste náhodou přišel o práci --- pro vaši informaci od II. stupně jako pečovatel máte placené zdrav. pojištění státem + doba péče se počítá jako důchodově pojištěná.
doplněno 16.05.14 09:45:Žádost o příspěve/... + Oznámení o poskyt/... (poskytovatel pomoci budete vy)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.