Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, plánuji letos výměnu oken. Máte někdo kladné zkušenosti s nějakou firmou? Zajímají mě i negativní ohlasy Děkuji
Jelikož se pohybuji ve stavebnictví, tak okna zařizuji minimálně 1x ročně..
Nejdříve si musíte ujasnit, jaká okna chcete, pak si to zdůvodnit, proč tyto a ne tamty...Pak obešlete 20-30 firem z okolí, uděláte si výběrové řízení, vyházíte nevhodné nabídky, pak obešlete v druhém kole vybrané, s požadavky na upřesnění, a ve třetím kole už jen srážíte cenu...
Příklad, okna za 112 271 Kč skončilo po jednání na 93 665Kč.
Chcete trojskla nebo dvojskla, dvojité těsnění, nebo trojité?
doplněno 15.05.14 21:16:Chtěla bych dvojska a dvojité těsnění. Ok, vaše rozhodnutí, já jen sdělím, že horší okna již nekoupíte. Opravdu takové chcete, nejhorší na trhu?
Srážet cenu je pěkné, ale aby to potom nebylo za cenu nižší kvality materiálů atd. Vám nabídnou okna za tuto cenu, vy pak smlouváte o těchto oknech, nikoliv o jiných...
Ale je jen na Vás co uděláte..
doplněno 16.05.14 07:41:Nikotko, s trojskly nebudete mít problémy, jako s dvojskly..
vy si opravdu chcete koupit nejhorší okna na trhu?
Moc děkuji za odpověď Chtěla bych dvojska a dvojité těsnění. Srážet cenu je pěkné, ale aby to potom nebylo za cenu nižší kvality materiálů atd. Díky moc!
Děkuji za odpověď. Bydlím ve starším baráčku, nebude tato maximalní těsnost spíše na škodu? Bojím se vzniku plísní atd.
Dneska nekoupite netesne okno. Holt budete muset vice vetrat, protoze jinak to nepujde.Pokud se bojite plisni, tak okna nemente. ty stavajici budou vetrat za vas.
JInak k vyneru oken je dobre se orientovat podle nekolika ukazatelu. ALe vse je nutno vztahnout k stavajicimu baraku.
Doporucuju precit zde, na co se zamerit.
Z jakého kraje jste? Pokud budete poptávat okna v pohraničí či okolí hranic, tak první co udělejte, navštivte danou firmu, nebo se podívejte, zda daná firma má i výrobu. Jinak je to vše dovoz. A můžu Vám říci, že kamarádka měla jedno okno za 14500,- (2000x1500) a to byli okna která zařizovala jedna společnost která vlastní množství bytů a má šílený nájem a zdírá nájemníky jak to jen jde.
Zajel jsem ji tedy udělat poptávku ceny k jedné polské firmě a jelikož poláci jsou obchodníci, a když víte jak na ně, řekl jsem jim, že podle ceny bude i rozhodnuto zda poptat na celý barák, tak jsem dostal cenu za výše dané okno cca 8600,- a pozor. Kvalita zachována, žádný aušus. Jaká byla reakce oné společnosti vlastnící byty? Ne! aušus z polska neberem!My montujeme jen od českých výrobců. Co se nestalo? Borcům přijelo jedno auto s oknama omylem k paneláku :D :D a jakou pak měla dodávka spz? Polskou. A jaká byla cena oken u té firmy...? Okna nejnižší jakosti. Kdybych já blbec neměl svědomí, tak podnikám stejně, a okrádám lidi...ale bohužel ho mám.
Takže pozor pozor na frmy v česku, které řeknou, máme česká okna a pak Vám přijede polské auto. U hranic s polskem jde většinou o nákup oken v poslku který se za brutální přirážku prodává tady v ČR.
Jsem ze Zlínského kraje. Každopádně děkuji za rady a tipy. Aspoň už vím, na co si dát pozor.
Vážený pane musím Vám odporovat,já mám starý domek,který dříve byl od základu vlhký a protože se mi do podřezávání a následné izolace nechtělo,tak jsem zvolil postupné podkopání celeho rodineho domku a vyzdění po vybudování ve sklepení domácí dílny,kotelny skladu uhlí a dřeva.Do dílny jsem umístil plechový radiator 1.60 m a celou obložil 50 mm polystyrenem a taktéž kotelnu.Při vytápění v DAKONU 16 udržuji stálou teplotu v zimě kolem 25 stupnů.Topím německými bryketami,takže teplo je všude,někdy až moc velké,ale rozhodně nemám už nikde žadnou vlhkost.Jinak v bytě jsou trvale otevřená větrací okna,kvůly výměně vzduchu i v noci a ve sklepení se celé léto větrá.Také obývací místnost a ložnici mám obloženou 50 až 70 mm polystyrenem,podle toho která stěna je na severní stranu a ani po pěti letech tohoto provozu jsem nezaregistroval jakýkoliv problem.Zatepleny jsou také všechny stropy,skelnou vatou o síle 160 mm takže už netopím pánu bohu do oken.Každý den mám druhý celý den všude teplotu kolem 25 stupnů,takže až třetí den vždy v17.00hod. zatopím na 3 hodiny,když je venku kolem 5 stupnů a to je vše.Také je skutečností to,že brykety udržují až do rána teplotu v kotly a tím i radioátoru při samotíži,což má své plus.To ořech 1 neumí.
Já mám velmi dobrou skušenost s firmou OKNA MACEK a.s. která mě před pěti roky dávala pět plastových oken s dvojsklem a také ve slevě,nebot to bylo v květnu a okna stále fungují bez problémů.Tato firma působý na celém českém ůzemí a její základna je na moravě a já jsem ze severu čech.Tato firma má také ve většině měst své firemní prodejny po celé republice a také své webové stránky.
samouku, blahopřeji Vám k dobrému výběru. jen připomenu, že každá firma na okna dává slevu. Klidně i 60%.
Důležité je, na kolik ty okna přijdou po slevě. Kolik firem jste porovnával?
doplněno 18.05.14 20:29:stírečku jsem téhož názoru.
Milane, já osobně beru jakoukoliv firmu především podle odvedené práce u sousedů a potom koukám na kvalitu a skušenosti lidí po odvedení práce a stoho vycházím.Na okna jsem si udělal rozpočet na 40.000 kč,což bylo u mě maximum.Nakonec mě to stalo jen 30.000.Podobným stylem mě pokrývačská firma prováděla výměnu krytiny (eternitu) na střeše za bramax.Odhadní rozpočet byl na 250.000 kč.Skutečná cena však byla 190.000 kč.Je jasné to,že člověk na to musí mít peníze,zvláště když vyžaduje velmi dobře odvedenou práci a kvalitní materiál a ne žadný šmejd za levný peníz.Nejsem žádný blbec, abych naletěl na různé neověřené pohadky o jakoby firmách.Vždycky počítám s vyší častkou,kterou když je rozumná firma lze snižovat,dle dohody,néní to však pro mě rozhodující.Rozhodující je to, abych byl se vším spokojen,co se týče odvedené práce a instalovaného materiálu.A abych pátral po firmách vybíral z ních tu nejlevnější na to já nemám žaludek.Bud na to mám,nebo nemám a to je tak se vším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.