Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení pěti vypínačů

Od: danda* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat na zapojení pěti vypínačů (jedno světlo ovládané z pěti míst). Vím, že na to potřebuji 2ks vypínače 6 a 3ks vypínače 7. První a poslední v zapojení musí být vypínače 6 a mezi vypínače 7.

Co mě zajímá je následující. Musí se u vypínače 7 měnit umístění kabelů. Například, když na přívodu bude šedý vlevo a černý vpravo tak na výstupu by měl být šedý vpravo a černý vlevo? nebo to je jedno?

schemata co jsem našel na netu tak jsou jenom se dvěma 6-kama a jednou 7-kou mezi.

děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

co použít impulzní relé,cvaknu svítí,cvaknu vypne,ovládat jde z různývh míst,řeším něco podobného

danda*
hodnocení

aha, o této možnosti jsem nevěděl, ale už mám natahané kabely...díky na upozornění, podívám se na to, třeba to bude levnější...

anonym0
hodnocení

0x

Je to jedno, hlavne nepoplest privod a vystup.

hodnocení

0x
je to ale úúúúúúplně fuk

caaara
hodnocení

0x

Je to stejné jako zapojení s jednou sedmičkou. Do č.6 vedou dva vodiče do 7. ze sedmičky vedou další dva do další sedmičky a pod...až to zakončíš opět přívodem dvou vodičů do šestky.Z té poslední šestky se třetí vodič zapojí na fázi - světlo a vstupní vodič - na první šestce, se zapojí jako přívod fáze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení vypínače

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]