Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbite wc

Od: nich odpovědí: 13 změna:

Zdravim, stala se mi vcera takova nehoda na wc. Oprel sem se zady o nadrz a najednou vzadu na konci misy upadl kus porcelanu. Ted na me zezadu (kdyz se podivam zespodu na nadrz) kouka tesneni, ktere pravdepodobne spojuje nadrz a misu. Problem je ze z tohoto mista stale odkapava voda. Vice kdyztak na obrazku. Zajimalo by me jestli se to da nejak levne opravit jelikoz jsem na studentskem byte kde budu bydlet uz asi jen mesic a nechce se mi kvuli tomu kupovat novou misu. Neda se to treba necim prilepit? Dekuji za jakoukoli radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

2x

Tak tady nepomůže ani svěcená voda, natož silikonový tmel.! O nádrž se zkrátka neopírá... není na to dělaná.

Upřímnou soustrast. :(

nich
15.05.14 10:10
hodnocení

nich
15.05.14 10:17
hodnocení

fotky

nich
hodnocení

bratrtobias

ty vole... tak je otázka, zda nekoupit celý záchod nový...WC kombi...ceny jsou od 1600,- - 2800 ,- a nebo, pokud se rád opíráš si můžeš koupit speciální WC u kterého nepotřebuješ ani toaletní papír. Umyje ti zadek, vysuší atd... a můžeš relaxovat ;)

Ceny kompletních kombi WC začínají na 1000,- a v baukrámech cca 1200,-Kč.

Takže je to mnohem lepší než kupovat lepidlo, hrát si stím buhví jak dlouho a s nejistým výsledkem.

nich
hodnocení

A poradil by ste mi jak vyberu kompatibilni misu a kde to tak vyjde nejlevneji pripadne jak je slozita instalace protoze jsem to nikdy nedelal :)

bratrtobias
hodnocení

0x

Fotka by více napověděla. Podle toho se i dá říci, jak postupovat. Dnes existují i "plasteliny" speciální chemie, kterou nanesete na danou prasklinu a ona během chvíle zatvrdne a drží. Důležité ale je, jak velká prasklina je, jaké tam jsou teploty a jaký je to materiál. Zde by šlo o nejméně namáhaný materiál. Žádné extra tepelné změny, médium je studená voda (žádně změny). A je to keramika, což se dá. Problém ale je, jak je prasklina velká. Zavřel jsi přívod vody u WC (roháček - rohový ventil, na který je napojena hadička která dodává vodu do nádržky)? Aby v bytě nebyla potopa...

Jinak když bude trhlina extra velká - říkáš že kus uletěl, tak fotni nadržku a záchod a zajdi do prodejny specializující se na vodo-topo-plyn

vvv*
hodnocení

0x

...takový mám nejraději. Jen to zaflikovat a rychle pryč bez placení. Ať to zaplatí druhej. Laskavě si vem prachy a kup si nový a přidělej a nebo to zase někomu zaplať. Alespoň poznáš cenu věcí!

2kedar*

Tak, tak... :(

Na mentorování si založ jinou diskuzi-otázku by pochopil i člověk s IQ do 80.

hodnocení

0x

Toto se dá slepit bezbarvým lepidlem na akvaria.Na chatě ta podobně mám opraveno již třetím rokem.Bylo to horší prasklé vc dole mrazem. Zapoměl jsem na zimu tam nasypat sůl.

romca77*
hodnocení

0x

mamka onehdá urazila taky kus mísy a manžel normálně slepil lepidlem s globusu asi na porcelan, stalo do 100,- a pak přejel akrylem a už dva měsíce to hezky drží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]