Nejste přihlášen/a.
Ahoj ,plánuji stavbu pletivového plotu, mám možnost mít na sloupky hliníkové trubky průměru 80mm šiřka stěny 1,5mm ale nevím jestli by k tomu byli vhodné? Délka plotu 60m, výška pletiva 180cm, na vzhledu nezáleží,
popřípadě ocelové trubky 48mm síla 3mm, či poplastované sloupky 48mm stěna 1,5mm,
Jaký je názor na hliníkove trubky - popřípadě co byste zvolily jako sloupky?
Děkuji za odpověd
No zkusil bych jednu ohnout a kdyz by to dopadlo dobre tak osobne bych se toho nebal.
Je dobry ze to nebude reznout.
Problém je, že na hliník nic nepřivaříte. Některé sloupky totiž potřebují vyztužit opěrou, aby snesly tah napínacího drátu a pletiva (zejména u výšky 180 cm). U ocelových sloupků šikmou opěru přivaříte. U těch hliníkových byste musel použít šroubový spoj, avšak mezi ocelovým šroubem a sloupkem by vznikl článek a dost korozních produktů.
doplněno 14.05.14 18:37:Právě minulý víkend jsem dělal plot s poplastovaného pletiva a použil jsem jako sloupky ocelové 2 m lešenářské trubky.
Děkuji za odpovědi, určitě ještě vyzkouším pevnost, jinak připevnění zpěr by se dalo vyřešit objímkou, nebo provrtáním.
Ale nejspíš to dopadne také na ty lešenářské trubky, jen to broušení mě děsí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.