Nejste přihlášen/a.
Mám okruh dva vypínače a dvě světla. Vedeny jsou dva dráty. Jaký typ vypínače mám použít a jaké je jeho označení? Děkuji
Nezlobte se, ale to je popis jak ze zvláštní školy.
Máte dva vypínače (dvojklapku), a každá dvojklapka ovládá jedno světlo?
nebo
Máte dva vypínače (každý na jiném konci místnosti) a každý z nich zhasíná nebo rozsvěcí obě světla naráz?
Upřesnětě!
Mám dva vypínače na různý koncích místnosti a oba vypínají, nebo zapínají dvě světla najednou. V krabici jsou pouze dva dráty. Děkuji
A ještě jedna podotázka - fungovalo Vám to doposud tak, že jeden vypínač světla zapl a druhým šly vypnout (samozřejmě i naopak)?
Jestli ano, tak se mi nezdá počet těch drátů, jelikož to není technicky možné. To jste se určitě přehlédl a dráty budou v krabici tři.
V tomto případě by se jednalo o klasický "schodišťák", tedy řazení S6.
Dva dráty na dvě světla ve vypínači je málo. Váš dotaz mi není zcela jasný.
Pokud máte do vypínače přívod a z vypínače dva dráty (ke dvěma světlům), potřebujete takzvaný "lustrák", tedy dvojvypínač, značený jako S5.
Pokud chcete ta světla ovládat ze dvou míst, potřebujete dva dvojité schodišťáky S6/6, ale na to dva dráty nestačí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.