Nejste přihlášen/a.
Poraťe mi prosím, jakou mám zvolit výplň do koupelny?
Máme moderní bungalov přízemní a koupelnu směrem na sever, okno je asi 90x80cm velké a rozmýšlím se mezi sklem čirým a se vzorem (činčila nebo kůra).
Nyní máme sklo čiré, ale každý večer musíme zatahovat žaluzie, okno budeme zvětšovat, je zde málo světla, tak se rozmýšlíme zda nezvolit výplň se vzorem...
Dobrý den, možná by bylo i řešením ponechat současné čiré sklo a nalepit neprůhlednou fólii viz odkaz. Jsou tam i jiné vzory, ale menší šířky. Zdravím!
Do koupelny bych zvolil trojsklo,na vnitřní stranu nalepil folii s dekorem,průsvitnou DC-Fix Glass,transparent finisch.
JABRAKA
Když nám dali nová okna, do koupelny nám dali čiré sklo. Před domem diskutovala skupina odborníků ze stavebního úřadu a realitky. Šla jsem tam a zeptala se, čí to byl nápad. Pravili, ať si tam dám žaluzii nebo záclonku nebo nalepím fólii. Fakt na hlavu! Něco nového, pěkného zakrývat, polepovat, jen proto, že někdo něco nedomyslel. Dopadlo to tak, mám tam záclonku a na večer žaluzii Podívejte se do sklenářství, jak krásná neprůhledná, ale průsvitná skla nabízejí. Fakt parádní! Vlastně to už by měl mít na skladě výrobce oken. Ten by vám měl nabídnout a pak vyrobit. Bez záclonek, žaluzií, bez polepování fólií. Je dobře, že to řešíte před přestavbou.
Třeba toto truhlarstvi-doubek.cz/...
Řešil jsem něco podobnýho, nakonec mléčné sklo ve spreji, dva pruhy papírový pásky nalepený nahoře aby byl nějakej vzor, a už to drží čtyři roky.
Jakákoliv dodatečná úprava (polepování , sprejování, natírání) je úprava z nouze na již instalované okno. Že to drží 4 roky? No to moc není. To okno tam bude možná 50 - 100 let a to Vám žádná fólie nevydrží. Na nové okno bych to rozhodně nepoužil. Nevím jak trojskla, ale nepůhledná dvojsla je možné sehnat v mnoha variantách. Čím jemnější vzorek, tím méně je průhletné. Dobrý je například vzor "konfety", ale je dost okoukaný vzor, takže se mnohým moc nelíbí.
Evino, asi bych požádal dodavatele nového okna, aby mi nabídl neprůhlené (průsvitné) sklo. Páč když vám sdělím, abyste si dala třeba sklo slámu, tak váš dodavatel to třeba neumí..
doplněno 15.05.14 11:17:já jsem dal bez žaluzek a tuším že se tomu říká sklo sláma..
Spíš mi jde o to, zda dávat neprůhledné (s dekorem) nebo čiré + žaluzie, jinak samozřejmě u dodavatele jsem byla a vím co nabízí, pokud se rozhodnu pro neprůhledné, tak asi dekor činčila...
Okno není do ulice, ale sousedi mají na tu stranu okna, sosce jsem tam už nasátźela keře, ale večer žaluzie stejně zatahujeme...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.