Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Upéct zkažený sýr?

Od: tazatelfede odpovědí: 5 změna:
Když upeču např. zkažený sýr, zničím tím škodlivé látky, které při jeho zkažení vznikly? A on pak bude zas ke konzumaci?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hm*
hodnocení

4x

Upečením zničíš případné živé organismy uvnitř. Ale to, že už se spousta látek z toho sýru změnila, že tam vzniklo (působením různých plísní, hnilobných baktérií apod.) plno škodlivých "výkalů" atd., to se samozřejmě upečením nevrátí do čerstvého stavu. A že to chuťově nebude k pozření, je také pravděpodobné.

 

hodnocení

2x
avatar magdon

Ke konzumaci to určitě bude. Ale pravděpodobně jenom jednou. *smich*

doplněno 14.05.14 07:59:

Jo a jestli toho sýra máte větší množství a chcete ho pak prodávat třeba ve stánku na pouti, tak nehrozí ani tak nebezpečí Vaší otravy jako spíš to, že Vás zákazníci zlinčují. Že je sýr starý poznají spolehlivě.

 

sebod*
hodnocení

0x

*zed* Jak zkažený sýr? Tak, že z něj vylézají červi? Nebo že je plesnivý (nikoliv od výrobce)? Nebo že je starý? No, každý asi máme jiné chutě...

Jen doufám, že svůj dotaz nemyslíte vážně.

 

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Nebašti to! Ani to neopékej! Spíš to zahoď. Říká se, že dobré prase všechno spase, ale přeci nejsi prase.

 

hodnocení

0x
avatar majo78

jestli se chceš pořádně vykakat tak ho upeč a sněz

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]