Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zatěsnit trubku v podlaze?

Od: humbucker* odpovědí: 3 změna:

Ahoj. Nastíním situaci. Je v podlaze gule(odpadní podlahový kanálek) do trubky o proměru asi 63mm. U ní, není pořádně udělaná ízolace a popraskaným betonem kolem té gule protéká voda dolů kolem potrubí o patro níž a taky do stropu. Plánuji ten betonek kolem kanálku odsekat, kam se dosáhne. Poraďte mi, čím tu trubku v tom stropě utěsnit? Co se chytne do betonu a zároveň kolem tý trubky z HTéčka? Nejsem si moct jistý, že by tam mohla být nějaká vodorovná izolace pod dlažbou. Vršek betonu v takovém kovovém rámečku, bych asi zagletoval s cementovým posypem. Jestli to ještě nějak zacelit nějakým nátěrem? Díky za náměty. Ahoj.

doplněno 13.05.14 17:09:

Jaká hmota, materiál se dokáže nejlépe připojit k betonu, možná k nějaké maltě v tom otvoru?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

A z jakého materiálu je ta trubka o "poměru" asi 63mm? V tomhle rozměru se dělal novodur...
Bylo by dobré utěsnit novou rouru do té straré, a neřešit utěsnění betonem...
Jinak jako hydroizolační nátěr dobře funguje třeba Hydroseal nebo něco od Mapei, ale to je doplňková izolace, není to pro vedení odpadů...

humbucker*
hodnocení

Hope, je to šedivý a zespoda to leze hned do zdi. Moc toho vidět není.Teče to právě jen kolem tý trubky a těma prasklinama. Na víc se příjde, až se něco odkryje. Nějaký únik není z roury ven.

doplněno 23.05.14 16:53:

Přidám info.

Tak jsem ten kanálek lehce obklofal, a žádný problém kolem něho a ani opodál s ním nebyl. Některé detaily jsem u tý gule zatěsnil silikonem a povrch zagletoval cementem. Nenarazil jsem ani na vodorovnou izolaci u tý Gule. Nějaký problém flekoval strop na několika místech a po odstranění kotle jsem přišel na několik průvrtů stropem pro přívody vody a plynu. Kolem nich ta voda zatékala do vrstvy ve stropě a dole pak prokapávala na několika místech i vzdáleně od těch přívodů. Obsekl jsem ty trubky a několika vrstvami jsem to kolem nich utěsnil. I kousek nad okolní dlažbu. Zatím to drží a dole už nic týden neprokapává.

zwiki*

humbucker-Jak to tak čtu ,musím dát pochvalu,jak jste šikovnej člověk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]