Nejste přihlášen/a.
poradte prosim, nejde mi vymenit hlavu vrtacky ( akcniceny.cz/...
otvoril som hlavu, vysruboval skrutku. dalej neviem, vopcham do hlavy hruby imbus - upnem ale hlava sa toci do oboch stran, ako zabrzdit hriadelku na ktorej je hlava upevnena, pod hlavou je hriadelka okruhla, nieje zarez na kluc.
upneš do hlavy imbus, uchytíš do svěráku, dáš zpětný chod a za řádného držení spustíš mžikově.
doplněno 12.05.14 22:13:nebo můžeš naimbus praštit kladivem ve směru povolení
Nooo, pokud už je převodovka demontovaná tak nevím.
Ale u kompletních strojů lze někdy "vtěsnat" přiměřený šroubovák do vrtule chlazení v motoru. Převod je takový, že na vrtulku působí minimální síla a nepoškodí se. Pak stačí jeden rychlý úder do příslušného klíče a je povoleno, bez destrukce vrtulky. Mám to u pár mašinek odzkoušené a nebojím se tento postup příště použít. Do ozubeného kola z převodovky bych se bál nějaký "heft" zapíchnout - působí tam větší síla a bál bych se poškození kolečka...
mno aj tak mi to nejde, a s tym ze mam dat srubovak do vrtulky nefunguje, iba som pokryvil plastovu cast vrtulky
strkat šroubovák do plastové vrtule je prasárna. Sklíčidlo se demontuje na složené vrtačce, protožety převody jsou do pomala a než se hne rotor ve vrtačce, tak to spíš povolíš. Demontovat na rozebrané převodovce je dost nereálné, jelikož to neudržíš.
nasiel som toto
http://toolmonger.com/2008/05/29/change-out-the-chuck-on-your-drill/
len u mna je problem aby sa hlava netocila, nejako sa nechce zaseknut ked dam prepinanie smeru tocenia na stred, bud ide do jednej alebo do druhej strany
a proč na střed?, dejte do některé krajní polohy a hlavně , pokud je tam přepínání rychlosí tak nastavte tu pomalejší,. tí získáte větší odpor převodovky! Použít jinou vrtačku jako zátěž je dobrej fígl.. doporučuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.