Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí kuchyň?

Od: andrea2® odpovědí: 22 změna:

Nechala jsem si navrhnout kuchyň do paneláku na zakázku. na dvě strany zdi. Cenový rozpočet je něco málo přes 60 000 bez spotřebičů. Manžel se chytl za hlavu a vynadal mi. Jemu se líbí tohle: fofr-nabytek.cz/... a argumentuje tím, že i když si koupím dvě, na každou stranu jednu, je to směšných 27 000 Kč. Že prý nebude podporovat předražené výrobky. Co vy na to?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

freade*
hodnocení

2x

Dobrý den, nedalo mi to a zkusila jsem něco málo namalovat. Rozměry jsem si odvodila z tady té kuchyně ( fofr-nabytek.cz/... ). Úchytky by byly hezké vodorovně(bohužel to v tomto programu nelze). Myčku jsem nevěděla zda ano nebo ne, takže případně se místo ní dá dát 60 skřínka. :) A lednici předpokládám, že máte svoji.

Cena bez spotřebičů je necelých 40 000,- (kuchyňská linka, pracovní deska, úchytky, dřez, baterie, sokl)

Cena spotřebičů by byla cca. 16 500,- ( sice jsou ty z levnějších ale whirpool nebo electrolux).

alza.cz/... nebo alza.cz/...

alza.cz/...

doplněno 12.05.14 17:50:

- ještě mě napadlo Mykitchen. Jsou to poměrně kvalitní kuchyně. :)

doplněno 12.05.14 18:19:

bílou barvu(lesk) s kombinací dřeva jsem použila kvůli tamté kuchyni. :)

Kolik stojí kuchyň?
Kolik stojí kuchyň? #2
Kolik stojí kuchyň? #3
hodnocení

Sakra, vy jste nějaká dobrá, s těmi nákresy .Ale, nebojte, že budu mít problémy, když m, řeknu o poradně. Právě naopak, dám mu to přečíst. Moc děkuju všem za názory a podporu.

freade*

Děkuji :)

Ještě by to chtělo doupravit podle rozměrů, instal. plánů, vaší představy, atd. ;) Pokud byste chtěla, mohla bych Vám s tím ještě pomoct. ;-]

stirecek*
hodnocení

1x
Není lepší si zajet do Ikei? Linku si poskadate dle libosti, barvu a tvar dvířek taky a vyjde vás to na polovic. A kdyz zajedete do polské Ikei, ušetříte další polovinu. U nás pak koupíte jen tu kuchyňskou desku.

hodnocení

1x

Je to hnus fialovej.

16mm desky, urcite nejmensi hustota, ktera je od Polaku k sehnani, pocitam, ze se po desatym otevreni dvirek panty vystipnou.

Pokud budete byt pronajimat ukrajincum, tak mozna OK, pokud s tim chcete zit...no konec koncu, zalezi kdo tu kuchyni bude pouzivat. Zda Vy, nebo Vas manzel.

Kuchyni si neporizujete na tyden, ale na desetileti.

hodnocení

1x

bežná cena od truhláře je zhruba 10 - 12 000 za metr bežný. Jde o základ který se navyšuje podle nároků zákazníka: dražší kování, dražší povrch atd.

Tak nějak, kuchyň co má alespoň trochu fungovat a nerozpadnout se za dva tři roky, stojí opravdu od 10 000 Kč/bm.

Když to je levnější, musí se začít někde něco šidit. Nejlépe se šidí na šuplatech. Dejme tomu, že slušně vychovaný šuple, tedy jen kování, vyjde od 500 Kč výše. Teď k tomu něco málo na korpus šuplete a čílko a jen to skáče. Současný trend je, dolní skříňky šuplata všude kam to jde. Ono to je opravdu podstatně pohodlnější, když potřebuju najít něco vzadu dole, tak si vyjedu s celým šupletem ven. Když šuple nemám, tak na kolena a pátrám, pátrám.

Ta kuchyň, co je v dotazu, tam je špatně úplně všechno, kromě ceny, ale ta by byla holt úplně jiná, kdyby to nebylo ošizený od začátku do konce. Slabý lamino, mělký korpusy, jak spodní tak horní, šuplata jen nezbytný minimální množství. O pracovní desce na každý skříňce extra, to je opravdu bez komentáře. To jsem ještě neviděl, a že jsem toho viděl.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Také bydlíme v paneláku a při rekonstrukci jsem si nechal na zakázku udělat kuchyň podle našich představ.Vestavěnou troubu , plynovou plotnu a digestoř jsem si nakoupil levně přes internet.V kuchyňském studiu jsem si jen ke kuchyni objedal nerez dřez s batriií a mikrovlnku.Platil jsem i s prací přibližně 80 000 Kč.Máme byt 2+1.

betaraybill*
hodnocení

0x

Mě v tom popisu zaujala tahle věta:

Pracovní deska, která je v ceně kuchyňské linky, je dodávaná ke každé skřínce zvlášť - tzn. každá spodní skříňka má svou vlastní pracovní desku

Podle mě to tedy znamená, že když si to dáte všechno do řady tak kuchyňská deska bude seskládaná v mnoha malých kousků no a spoje nikdy nebudou úplně dokonalé co do vzhledu tak i do těsnosti. Máme doma kuchyň kde jsou také takto dva kousky. Pořád se musí pečlivě vytírat uvízne tam cokoli a špatně se z toho dostává. Spoj sice nevím jak drží, ale mezi deskama je jakýsi proužek gumy. Prostě za mě ne. Pokud kuchyňská deska tak jen v kuse.

Zkuste oslovit víc firem než jednu ať můžete porovnávat.

iz*
hodnocení

0x

Cenové rozpětí kuchyní je dost velké a já souhlasím s Vaším manželem, že je zbytečné podporovat předražené výrobky/výrobce.

Ovšem odkazovaná kuchyně má podle mne dva hlavní nedostatky. Prvním je nedostatečná hloubka spodních skříněk (podle mne se tam bude špatně pracovat) a druhým je nápadný design, který se myslím rychle okouká.

souhlasím s Vámi, další nedostatek té "levné" kuchyně je použitý materiál - 16 mm lamino je zoufale málo, hloubka vrchních skříněk je 29 cm - sotva na mělký talíř.

kovové pojezdy, zřejmě plastové úchytky... prostě levná kuchyň s životností cca 5 let. pak se tu vyviklá pant, támhle odlepí hrana...

freade*
hodnocení

0x

Dobrý den,

já být Vámi, tak se do této kuchyně nepouštím :) ... Být Vámi si raději objednám kuchyň z nějakého kuchyňského studia nebo třeba z ikei pokud nemáte na kuchyň zas takové nároky. Z vlastních zkušeností vám, že takové to kuchyně nevydrží nic.Po chvilce se Vám začnou odlepovat hrany, fólie se Vám počase vyšisuje a nebo Vám může nabobtnat korpus, atd.

Pokud chcete kuchyň na delší dobu opravdu bych si jí pořídila z nějakého kuchyňského studia a nebo i od truhláře(nějakého kvalitního) :)

Pokud byste chtěla, mohla bych Vám s případným návrhem kuchyně pomoci.

cuca*
hodnocení

0x

Nepisete, kde jste si ji nechala navrhnout.

Ja se přikláním stále k názoru, ze nejsme tak bohati, abychom kupovaly levne věci.

Pokud si chcete stát za svým, řekněte manželovi, ze kuchyn kupujeme treba 1 za 20 let a ze ta Vaše, pokud je opravdu z kvalitního materiálu, vydrží.

A že ta jeho tolik zrejme nevydrží.

Pokud vam na tom az tak nezáleží, kupte podle manžela a pak mu v klidu řekněte, az se neco pos..., ja ti to říkala. .. :D

Jinak priste doporučuji nechat si schválit od manžela cenovy rozpočet.

hodnocení

0x

Na dvojizbovom byte kde sme zariadovali kuchynu sme dali za nu v roku 2006 ciastku 32000 Sk ale bez spotrebicov a drezu.Cize k tomu este cca.35000Sk.

Chapem ak je problem s financiami ale za 27000 kuchynu nevyskladate.Leda tak vymenit dvierka,pracovnu dosku...ono aj tak z toho vsetkeho su najdrahsie prave dvierka a kovanie (panty,vysuvy).Iba toto by som videl na rozumnu alternativu ak chcete setrit.Ostatne reci od manzela a jeho argumenty by som nebral prilis vazne.Je to podobne ako by ste mu vy zariadovali garaz alebo vyberali auto...myslim ze od manzela to nieje ani nahodou fer a za seba poviem len tolko ze moze poradit s tech.detailmi ale VY majte jasno co a jak.

hodnocení

0x

Myslím, že vašemu manželovi se líbí cena, protože tahle kuchyň se nemůže líbit nikomu. Kdysi jsme s přítelkyní objednávali do jejího bytu novou kuchyň a vyšla kolem 80 tisíc. Takže vaše cena je podle mě reálná a dost dobrá. No moc vám nezávidím a až se kluk dozví, že jste hledala radu v poradně, tak to si asi zase vyslechnete.

rv*
hodnocení

0x

Stáhněte se z IKEA plánovač kuchyní

ikea.com/...

navrhněte si co potřebujete a uvidíte, kolik to stojí. Jednu takovou máme cca 5 let, intenzivně využívanou a až na rohové spodní skřínky (musel jsem opravit kolotoč v nich) žádný problém.

albatros
hodnocení

0x

My máme rozpočet na kuchyň bez spotřebičů cca 73 000 Kč. + dřez apod. tak to vyjde na nějakých 75 tisíc komplet i s prací + minimálně 55 tisíc spotřebiče. takže se spotřebiči nějakých 130 klacků.

hodnocení

0x

60000,- za kvalitní linku na míru mi přijde celkem vpohodě...

Když jsem řešil kuchyň, tak nabídky bez spotřebičů od firem 55 000,- až 190 000,-

Dvířka velmivysoký lesk, bílý korpus 18mm, pracovní deska 250+180cm, ostrůvek 130x97cm.

V lince bude vestavěna trouba, mikrovlnka, indukční deska, dřez, lednice, myčka, pračka, sušička.

Nakonec to dopadne tak že veškerý materiál včetně nařezání, hran, kování, dopravy bude stát 31000,- a složim si to sám.

Kolik stojí kuchyň? #4

hodnocení

0x

Před nějakými 7 roky jsme pořídili kuchyň IKEA, zahnutou do L, nějak do 30 000 Kč. Je pravda, že ikeácký design se každýmu nemusí líbit, na druhou stranu variabilita je obrovská a poměr kvality k ceně taky výborný. Ale zrovna u kuchyně bych víc než vzhled preferoval uspořádání - aby se člověk moc nenaběhal mezi sporákem a ledničkou... už z toho důvodu bych právě na kuchyň doporučil konzultaci u architekta (spíč než třeba u obýváku). A ušetřených třeba 20 000 na skříňkách vrazit do kvalitnějších spotřebičů mi taky připadá rozumné.

kikai
hodnocení

0x

Také doporučuji kuchyň z IKEA. Sestřenice jí má do elka vč. spotřebičů - digestoř, vestavěný sporák s troubou, mikrovlnka (lednici meli svoji) je dlouhá asi 4 metry (je do elka) a dali za ni 60.000,- (sestavovali si ji s pomocí známého truhláře) kuchyň je moc krásná, rozhodně kvalitní a navíc je na ni snad 20 záruka. Levné kuchyně bych rozhodně nekupovala. Bude se vám rozkližovat, zlobit panty a z pojezdu u šuplíků se drolit "třísky". (zkušenost z nové ale levné kuchyně z nájmu kde jsem rok žila).

lidus*
hodnocení

0x

V bytě mám kuchyň za 10 000 bez spotřebičů- zakoupená ve Sconto nábytek. Dcera si nechala dělat kuchyň do paneláku a bez spotřebičů stála 72000. Nejdražší snad byly všechny ty brzdy, pojezdy a otočný systém.

hodnocení

0x

Co já na to? Ta cena bude odpovídat kvalitě. Nevidím nic v touze rozumně ušetřit, ale vše má své meze. Co myslíte, že za ty peníze dostanete?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]