Nejste přihlášen/a.
dobry vecer chci se zeptat venku ve zdi mam skrin od elektriky,a vni jsou hodiny na mereni plus hlavni jistic a mam v planu vyrusit venku skrin a dat to pred barak k hlavnimu plotu a vyzdit na ten budnik skrin z cihel kde jsou nozove pojistky a natahnout privod do baraku na jistice pac tu skrinku nechci na baraku bude tam zed a vadi me tam je mozne to tak udelat dkuji
Ahoj. Zbynku, rozhodně bych doporučil ten elměrový rozvaděč ponechat dost daleko od přístupu cizího občanstva. To si ho radši posuň do jiné možné stěny. Jak ti do něho z ulice vleze nějaký škůdce a kdyby ti měl otrhávat jen plomby, nadělá ti zbytečné problémy s Erlákama od ČEZu. A byly by to i vyhozené prachy. Jsem zvědav, jestli se v tomhle s někým shodnu. Ahoj.
Váš distributor tuto snahu uvítá, dnes při téměř jakýchkoliu změných vyžadují veřejně přístupný elektroměrový rozvaděč, tedy v případě oploceného pozemku na hranici pozemku - tedy v plotu.
Budete muset kontaktovat distributora (PRE, ČEZ, EON) a informovat ho o plánovaném přesunu elektroměru, rádi Vám pak poradí přesný postup. Jen zainvestovat to budete muset sám...
Na "budník s pojistkami" budete muset zazdít nějakou typizovaný elektroměrový rozvaděč.
Třeba bude možné použít nynější přívod (od nožovek k elektroměru) jako nový přívod (od elektroměru k domácímu rozvaděči).
Problém vznikne pokud máte NT (nízký tarif) na elektrický ohřev vody nebo vytápění, protože bude nutné od nového umístění elměru natáhnout ovládací kablík do domácího rozvaděče...
Podobné "akce" dělám většinou u PRE, takže aktuality od ČEZu nevím. Proto říkám, abyste se zeptal přímo u distributora, stejně tam budete muset zajít...
doplněno 11.05.14 20:32:@humbucker - pokud jste toho revizáka uplatil nebo ukecal, aby přeplombování napsal třeba jako "výměnu hlavního jističe", pak možná ano. Ale zcela oficiálně to nelze...
doplněno 11.05.14 20:33:... a "Podmínky připojení" mají trošku rozdílné, protože všechny tři společnosti jsou "stát ve státě" a hrabou především na vlastním písečku, podle vlastních pravidel hry...
Ahoj. Hope, souhlasím, že je nutno věc řešit s distributorem. Já jsem to taky řešil s revizákem, co to dělá pro ně. A pohnul jsem si s rozvaděčem na vedlejší zeď, kam došáhnul kabel od HDS a jak mi to vyhovovalo. Je pravda, že k chodníku to bylo 4 metry, a zatím tam nebyla dodělána branka. Ten přístup z ulice bych pořád viděl jako budoucí potencionální problém. Taky mi jednou ukradli elměr. Bylo to naštěstí chvíli po odečtech.
doplněno 11.05.14 20:21:PRE a ČEZ by měli mít stejné normy. Obhospodařují jeden stejný státní systém. Ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.