Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup nabytí bytu

Od: jirous odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem si po majiteli byt. Jaký je správný postup jeho obydlení. Musím si asi napsat měřáky plynu, alektriky a tepla a nějak si nahlásit odběry a vyřídit SIPO. Ale v jakém sledu aby to bylo správně a nenaběhal bych se?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

3x

Nejdříve zajděte na poštu a dají vám číslo SIPO.Opište si stav měráků vody,elektř. a plynu a zajděte na vodárny,elektrárnu a plynárnu a nechte si přepsat enerdie na sebe k určitému datu,nahlašte jim číslo SIPO aby si mohli strhávat zálohy na energie.Na poště si rovněž přihlašte rádio a televizi - poplatky.

doplněno 11.05.14 15:40:

Všude s sebou berte občanku,kup.smlovu,výpis z katastru,že jste majitelem bytu.

doplněno 11.05.14 15:57:

Pokud odebíráte teplo centrálně,zjistěte si u správce domu,jak si máte odběr tepla přihlásit.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud chcete platit přes SIPO, tak si ho zařiďte jako první. Tam bude uvedeno Vaše spojovací číslo a s jeho znalostí potom budete kontaktovat dodavatele energií (na pořadí asi nezáleží). Bylo by dobré mít zapsány i údaje "měřáků" - jejich číslo a stav. Zdravím!

jirous
hodnocení

Takže minulý majitel by měl se mnou zapsat stavy na počitadlech a zároveň jít odhlásit /a já přihlásit/ odběry?

ano tak nějak, jde o protokol o fyzickém předání bytu se zápiem tavu měžidel energií a může e tam zapsat i třeba vybavení.

Sipo je jen číslo, musíte zajít do své banky a oznámit jim jej, jinak peníze nikam sami neodejdou, nemaj nožičky.

doplněno 11.05.14 19:23:

omluva za překlepy. Pokud to bankovnictví umožňuje, tak to tak zkuste.

jirous
hodnocení

To by mělo jít i přes net ne? Kam bych chodil? To už není v módě.

ivik*

Nedávno jsme toto zařizovalo po mém zemřelém bratrovi.Pokud tazatel nemá možnost vytisknout si formuláře,tak musí osobně.Na smlouvách je nutný podpis,takže elektr.podpis asi také nemá.

stirecek*
hodnocení

0x
Sipo nepotřebujete. K čemu..?

iz*
hodnocení

0x

I já doporučím jako první zařídit číslo SIPO. Potom si obtelefonujte dodavatele energií, abyste zjistil, co přesně po Vás budou chtít. Mně v Praze u elektřiny stačil odečet elektroměru s podpisy obou účastníků. Plynaři po mně chtěli do svého formuláře souhlas s převodem na mne a podpis předchozího odběratele. Odečet plynu opět s podpisy obou odběratelů. Podpisy ve všech případech neověřené.

Tzn., že by s Vámi předchozí odběratel nikam nemusel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]