Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba stěn chatové koupelny

Od: salazar3333 odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu. Plánuju koupelnu s WC na chatě. Plán na skladbuu stěn je: vekovní palubka, Isover vata, OSB zevitř. V místě sprchy OSB pobité plastovou folií, aby nešla voda přímo OSB desky. Výhledově plánujeme celoroční pobyt /zatím jen léto/. Je nutné do stěn zabudovat i nějakou další vrstvu např. paropropustnou folii?

Podlahu plánuju 2xOSB na rámu ze zemních vrutů. Je zapotřebí nějak ještě zateplit i podlahu - např. spodek rámu podbít další OSB a mezi desky další vatovou izolaci? Veliké díky za každou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud plánujete celoroční provoz, tak by difuzně otevřená skladba stěny mohla vypadat třeba následovně:

zevnitř>ven

Keramický obklad> hydroizolační stěrka> zelený sádrokarton> OSB3 4pd přelepené spáry> nosný rošt z fošen alespoň 5x10, zavětrovaný a vyplněný izolací> další vrstva izolace v příčném roštu> paropropustná folie> odvětraná mezera (cca 3-5cm) na kontralatích> palubky.

Celkem byste se měl dostat nad 20cm izolace.

Podlaha musí být samozřejmě také zateplená. Jelikož budete mít stavbu ochlazovanou i zespoda, tak musí být stejné množství izolace jako ve stěnách.

Stejně tak nesmíte zapomenout izolovat strop.

jendad

Já jsem to dělal takhle . Zvenku dřevěný obklad(peření) paropropustná folie. pak nosné fošny 5*10cm s vatou , na ně dovnitř horizontálně střešní latě 3*5cm a mezi ně 5cm vaty .Celkem tedy 15cm izolace . Pak parotěsnou folii . Pak instalační mezera 6cm(elektro , voda ,odpady) z latí 6*4cm . Na to jsem přišrouboval sdroš. Tam kde je sprcháč jsem dal osb a to jsem natřel tekutou lepenkou. Podlahu mám fošny 20*5cm na stojáka po cca 0,5m . Na tom prkna. Na něm karton a 2*5cm polystyrenu 100z aby se spáry překrývaly. Na to 2* 12mm osb . Zase aby se spáry překrývaly.A zase na to tekutou lepenku a podlahu

Takže na pdlahu 10cm , stěna 15cm a strop 20cm izolace .Protože teplo stoupá směrem vzhuru .

Tady je pěkná tabulka s tepelnou ztrátou a tlouštkou izolace

drevostavba-svepomoci.yw./...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]