Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce .Můj problém je ohledně souseda .Koupil statek který měl žumpu ale nevyhovovala ted nastal problém soused bez povolení rekonstruuje dvůr atd a začíná problém který mne bude asi vadit voda z jeho střech je svedena do jedné roury počítá že bude pěstovat dobytek tzn býky krávy z maštale odpad také sveden do jedné a té samé trubky to vše zatím je vyvedeno asi 10m od mého domu nevím zatím zda tam bude dělat septik nebo to svede do zahrady upozornuji že v obci není kanalizace jen zarostlé stoky zajímá mně zda v tomto případě může udělat septik nebo je povinnen udělat čistírnu vše buduje na černo mám obavy že voda a hnojnice bude podmáčet můj dům jako kdysi když předchozí majitelé na vše kašlaly a hnojnice tekla všude kolem
Tak zatím se sousedem dohoda možná není on si myslí že má pravdu a že je v právu já mu to neberu a neberu a zatím nechci dělat problémy jen vím že vše dělá bez povolení a že zatím tři býky co má na pastvě půjdou do maštale a pak asi začne ten problém až poteče močúvka po zahradě
Bude to asi hodně těžké kdysi už jsem vše řešil s předchozím majitelem a vše bylo bezvýsledné jediná možnost byla se jít soudit.Dnes bude nastávat asi ten samý případ dobytek,hnojnice,hnůj,a bordel Jsem zvědavý co soused udělá ted si ho pohlídám vše nafotím a k tomu soudu ho doženu pokud nepoleví
Tak to je tedy soused, s prominutím, blbec. Navíc, nejsem právník, není v novém občanském zákoníku úprava řešící Váš problém? Ale je mi jasné, že pokud se s Vámi o tom nechce bavit, tak zmínka o právu akorát podnítí další rozepře..možná by nebylo od věci zkusit promluvit se starostou a dalšími lidmi z obce, jaký na to mají názor. Třeba se za vás postaví a soused pod tlakem ustoupí anebo alespoň zřídí nějaký septik popř. jiné řešení odvodu vod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.