Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Septik nebo čistírna vody

Od: endyfrog* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny rádce .Můj problém je ohledně souseda .Koupil statek který měl žumpu ale nevyhovovala ted nastal problém soused bez povolení rekonstruuje dvůr atd a začíná problém který mne bude asi vadit voda z jeho střech je svedena do jedné roury počítá že bude pěstovat dobytek tzn býky krávy z maštale odpad také sveden do jedné a té samé trubky to vše zatím je vyvedeno asi 10m od mého domu nevím zatím zda tam bude dělat septik nebo to svede do zahrady upozornuji že v obci není kanalizace jen zarostlé stoky zajímá mně zda v tomto případě může udělat septik nebo je povinnen udělat čistírnu vše buduje na černo mám obavy že voda a hnojnice bude podmáčet můj dům jako kdysi když předchozí majitelé na vše kašlaly a hnojnice tekla všude kolem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Se sousedem si promluvte, co tam planuje. Voda ze strech a hnojuvka nemuzou byt v jedne roure. Navic destovka se nesvadi ani do sepriku ani do COV. Leda trativod. Po promluve se sousedem to reste. Prinejjorsim ho udate na urade.
Je spatne kdyz se sousede neumi domluvit.
Kdo chce ve větším chovat dobytek musí mít povolení od hygieny a veteriny. Zkuste operovat tím že dokud nebude zajištěné hospodaření s odpady, budete apelovat na uvedené úřady aby mu žádné povolení nevydaly.

endyfrog*
hodnocení

Tak zatím se sousedem dohoda možná není on si myslí že má pravdu a že je v právu já mu to neberu a neberu a zatím nechci dělat problémy jen vím že vše dělá bez povolení a že zatím tři býky co má na pastvě půjdou do maštale a pak asi začne ten problém až poteče močúvka po zahradě

doplněno 29.05.14 16:35:

Bude to asi hodně těžké kdysi už jsem vše řešil s předchozím majitelem a vše bylo bezvýsledné jediná možnost byla se jít soudit.Dnes bude nastávat asi ten samý případ dobytek,hnojnice,hnůj,a bordel Jsem zvědavý co soused udělá ted si ho pohlídám vše nafotím a k tomu soudu ho doženu pokud nepoleví

friedman

Tak to je tedy soused, s prominutím, blbec. Navíc, nejsem právník, není v novém občanském zákoníku úprava řešící Váš problém? Ale je mi jasné, že pokud se s Vámi o tom nechce bavit, tak zmínka o právu akorát podnítí další rozepře..možná by nebylo od věci zkusit promluvit se starostou a dalšími lidmi z obce, jaký na to mají názor. Třeba se za vás postaví a soused pod tlakem ustoupí anebo alespoň zřídí nějaký septik popř. jiné řešení odvodu vod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]