Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonová deska u baráku

Od: baracnik* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Nedávno jsme se s manželkou přestěhovali z bytu do rodinného baráčku, který je staršího data. U vstupních dveří máme přístřešek s betonovou deskou, která by potřebovala opravit. Celkem dost se drtolí a vše se samozřejmě dostane do baráčku. Napadlo mě, jestli by nestačil nějaký betonový potěr a na to venkovní dlažbu. Nerad bych to moc zvedal, aby tram nebyl velký rozdíl. Taky mě napadlo, jestli by to nestačilo jen vyrovnat a položit na to venkovní dlažbu a rozměrech např. 40x40, koukal jsem, že se dají sehnat v tloušťkách od 2,5 do 6 cm. Ale radši bych se držel u spodní hranice. Prosím zkušenější o nějakou radu a prosím berte v úvahu, že jsem laik. Děkuji za každou radu. Zde nějaké foto: mrpepper.rajce.idnes.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Máte pravdu položit venkovní dlažbu a to tu nejslabší.Samotný potěr by nevyržel dlouho.Dlažbu vybírejte takovou,aby jste za mokra nebo v zimě po ní nesklouzl! Máte moc hezký baráček.

doplněno 02.06.14 09:15:

Na terasy a jiné venkovní prostory vybíráme dlažbu z kategorie R9 nebo R10.Dlažbu můžete lepit mrazuvzdorným lepidlem.

baracnik*
hodnocení

Ok, díky za info. A ještě jsem koukal, že jsou plastové terče pod dlažbu, na které se to klade. To bych ani nemusel vyrovnávat tím potěrem, ptž by stačilo dát určitý počet podložek a jen to na ně položit. Jaký je váš názor na toto řešení?

zwiki*

Terče pro suché kladení má své výhody i nevýhody.Na okrajích betonové desky musíte ukončovat i zabezpečit.Já jsem pro lepení nebo na cementového lože.Záleží na Vás :)

Ty terče jsou především na teraco (tl cca25mm;)samotný terč je taky +-25mm

doplněno 02.06.14 13:48:

jo a musíte pod to vyrovnat!

doplněno 02.06.14 17:16:

latí nebo dlouhou vodováhou si změřte nerovnosti,jaká je jejich největší výška a dle toho vyrovnat,ale asi bych potěr nedával,jen důkladně očistil povrch a vyrovnával lepidlem při kladení dlažby ,Ovšem záleží právě kolik je třeba vyrovnat

baracnik*
hodnocení

Tak koukal jsem,že to lze použít i na betonové i kamenné dlaždice. A také by se dal sehnat i nižší profil těch terčů, nicméně by to asi bylo na úkor kvality, ale to byl jen takový chvilkový nápad, asi zůstanu u první varianty, která mě napadla, tzn. potěr, lepidlo, dlažba.

zwiki*

Ano,je to tradiční postup a jistotu.

hodnocení

0x

Vše je o penězích, jelikož Vás čeká rozsáhlá rekonstrukce, asi bych zvolil levné dočasné řešení na několik let. Zámková dlažba parketa 4cm, a položit do srovnaného písku. Taky by šla dlaždice 30 x30 x3cm

doplněno 02.06.14 21:01:

Jelikož je přístřešek otevřený, určitě tam zafouká sníh, déšť. Proto bych volil mírný spád...

baracnik*
hodnocení

No ono to z venku vypadá hůř, než uvnitř. Z venku je potřeba udělat nová fasáda, kterou máme v plánu za dva roky. Snad do té doby uvidíme, jak se barák chová v zimě, myslím co se týče vlhkosti atd. V obytné části je to zatím v pohodě, horší je ta část, co je na obrázku na levé straně. Tam se netopilo, přístup ze sklepa, kde je i studánka ( lapač) byl zakrytý jen tak rádoby dveřma, takže tam byla poněkud větší vlhkost, tak uvidíme, ale to sem teď nepatří. Abych se vrátil k tématu, deska má trochu sklon, kvůli odtoku vody, nicméně byl zde postaven přístřešek, takže to nyní postrádá smysl, si myslím. Pokud bych to chtěl zarovnat do úplné roviny, musel bych krajní část navýšit o cca 10 cm. Radši bych tam nechal mírný sklon, takže v místě, kde by to bylo potřeba nejvíce vyrovnat je porhlubeň okolo 5 cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]