Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popraskana prkna

Od: aworton* odpovědí: 9 změna:
Ahoj,
Rekonstruuju podlahu s drevenym tramovym stropem se zasypem. Rozebral jsem vrchni pokladku a podtim jsou prkna pribita k tramum. Rad bych prkna vyjmul, zhobloval a vratil po natreni proti skudcum zpet a na ne dal liapor 20-40mm a fermacell desky. Moje otazka zni, jestli nevadi ze jsou takto rozpraskana? Mam dat radeji nova? Tato jsou jiz vyschla a cela podlaha je v rovine. Nevim zda to nebude praskat dal nebo to necemu vadit? Prikladam i foto. Pisu z telefonu tak se omlouvam za diakritiku a dekuji za vsechny odpovedi

Popraskana prkna
výtka
Upozornění od sys strejc 10. 05. 2014 18:37:07
Nezadávejte opakovaně stejný dotaz!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Muzu se jenom zeptat, rpoc to chcete hoblovat, kdyz ty prkna budete zasypavat liaporem? Vypada to,z e budou plne pisku + nekde zapomenete hrebik. Urcite na tom odrovnate noze hoblovky.

hodnocení

0x

Nějak nechápu z jakého důvodu to chcete hoblovat když na to přijde liapor?

Jinak to že jsou prkna popraskaná ničemu nevadí.

aworton*
hodnocení

Kvuli preventivnimu nateru. Nebo to neni zapotrebi?

hodnocení

0x

Z vlastní (několikanásobné) zkušenosti vím, že ta prkna budou po demontáži naprosto nepoužitelná (při dobré vůli možná na topení). Zcela se Vám rozpadnou. Jestli je podlaha (to co z ní zbylo) rovná a pevná, tak s těmi prkny nehýbejte. Dál už praskat nebudou.

Popraskana prkna #2

dusger*
hodnocení

0x

Pokud desky přesto budeš trhat, vem si před tím flexu a uřízni všechny hlavičky od hřebíků i za tu cenu, že budeš muset zaříznout hluboko do dřeva. Budeš mít větší šanci desky sundat. Myslím, že je le lepší mít pár vrypů od brusky než rozštíplou fošnu.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ta prkna popraskala tím, že vysychala. Někdo to popraskání ještě doháněl naštípáním. Tohle se dělalo někdy už za 1 republiky. Říkal mi to můj dvorní zedník. Asi by byla chyba, ta prkna měnit za nějaká čerstvá. Pokud v nich není nějaká havěť a jsou zdravá, poleží si tam dalších 70 let. Třeba.Ten zásyp pod nima, napomáhal jejich vysychání.

aworton*
hodnocení

Chtel jsem je sundat dolu jen proto abych je podsypal nebo ubral 5 cm, dal vatu a na to je dal zpet. Doufal sem ze by po vyplneni a utazeni vruty mohli prestat vrzat. To hoblovani bylo v planu kvuli preventivnimu nateru.
Jinak jeste nez jsem si vsimnul odpovedi tady, tak jsem sundal 7 prken dolu a vsechny sli zatim bez problemu.
Nebo ma nekdo radu jak odstranit to vrzani jinym zpusobem?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jaká, z čeho byla ta vrchní pokládka? Nevrzala ona?

aworton*
hodnocení

Parkety. Je dost mozny, ze to tomu dost napomahalo, ale vrze i par prken ted bez naslapny vrstvy, i kdyz ne tak jako predtim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]