Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chceme obložit stěnu v obývacím pokoji obkladem, je to sádrový obklad CRETA 1 od firmy Stegu. Máte s tím někdo zkušenosti? Jedná se mi hlavně i o to, jestli můžu použít i lepidlo mapei adesilex P9?
Píšou tam, že je na to přímo lepidlo na sádrové obklady - Lepidlo GIPSOLEP. Je to balení po 5kg a píšou spotřebu 1 kg/1 m2, což mi přijde trochu nereálné, jako malá spotřeba. Sice toho bube 8m2,ale pochybuji, že mi vystačí 2 kbelíky.
A ještě by mě zajímalo, jestli nebude prosvítat to šedé lepidlo, to mapei když použiju, v spárách obkladu- ikdyž doufám, že spáry tam nebudou skoro žádné, jako širší. Chci toto lepidlo použít i proto, že nám zbylo z minulé montáže.
Toto obložení mám, tak se podělím o několik zkušeností.
1. vyndat všechny dlaždice ze všech krabic a sestavit si zkusmo na podlahu. Proč? V krabicích je několik druhů (asi jen 3) vzorku a je třeba to namíchat tak, aby byly různě proházené.
2. odstranit z dlaždic předem všechny nerovnosti na hranách
3. lepit zásadně BÍLÝM a předepsaným lepidlem. Šedivé určitě ne, pokud máte bílé, jako já.
4. obklad se dává na doraz s druhou dlaždicí , nic ne NESPÁRUJE
5. nakonec natřít penetrací, aby dlaždice nešpinily.
A mohl byste mi poradit jaké lepidlo jste použil? Díky za rady
doplněno 11.05.14 16:24:A ještě bych se vás zeptal, jestli náhodou nevíte jakou barvu mají obklady na řezu. Dále jaký obklad máte, jestli creta cream? Pokud ano , tak jestli je barva opravdu krémová, nebo do bíla? Děkuji
Dobrý den, lepidlo smíte použít i jiné, než uvádí výrobce. Musíte ale dodržet zásadu, že na sádrové obklady se smí použít BÍLÉ lepidlo, nikoliv šedé. Lepidlo by pak opravdu prosvítalo. Adesilex P9 se mimochodem vyrábí i v bílé barvě, ale je o trochu dražší. Obklad je v řezu bílý, protože je barven ve výrobě povrchově a sádra jako taková je bílá. Jinak my jsme se kupovali tady a měli tam u toho i nějaký návod k pokládce, kde to všecko bylo pěkně popsané.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.