Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušák na okno

Od: robert525* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chci si v cihlovém domě s 8 byty dát do okna sušák na prádlo. Sušák se dle návodu vrtá do špalet oken. Je nutnu řešit tohle na byťáku, obeznámit s tím správce domu? Nebo si to můžu navrtat bez jakéhokoli povolení/obeznámení?

Byt mám v osobním vlastnictví.

Děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

snidy*
hodnocení

0x
Jak je to se zakony nevim ale pokud byt je v osibnim vlastnictvi tak bych to neresil..

hodnocení

0x

Když máte plastová okna, tak ony mají v dolním rámu, na dvou místech, taková jako okýnka, přikrytá malými deklíky. A ty, když se vyndají, dají se do nich pověsit sušáky. Máme to tak. Nosnost je nějakých 30 kg. Bez problémů.

doplněno 09.05.14 15:43:

storeshop.eu/...

ivik*
hodnocení

0x

Nemusíte se nikoho ptát.Jen dejte pozor,aby visící prádlo nepřesahovalo do oken sousedů,sousedka nad námi to občas dělá s velkými kusy prádla a pak mi to "plandá " před oknem.

hodnocení

0x

pokud to není rodinný váš domek a dle popisu není, vypadá to na SVJ, musíte mít souhlas; svislé nosné zdi jsou společné části domu, stejně jako okna (minimálně rámy a vnější křídla), rozvody topení, vody, ...atd.; více ve stanovách SVJ?, SBD? ...záleží, v jakém jste společenství

hodnocení

0x

Nevím to na 100%, ale mám pochybnosti, že smí být takový sušák umístěný nad veřejným chodníkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]